Noć muzeja u Gradskom muzeju Čazma – 63 godine muzejske djelatnosti u Čazmi

Hrvatsko muzejsko društvo ovogodišnju 15. Noć muzeja, koja se obilježava 31.1., odlučilo je tematski posvetiti velikim obljetnicama hrvatskih muzeja. U noćni muzejski program, koji se provodi na razini Hrvatske, ponovno se uključio i Centar za kulturu, Gradski muzej Čazma pri čemu će obilježiti 63 godine muzejske djelatnosti u Čazmi.

Prigodni program, u okviru kojeg će se uz stručno vodstvo moći razgledati svi aktualni izložbeni postavi, počinje u 18 sati i traje sve do ponoći.

U 18:30 u prostoru Galerije Aleksandra Marksa otvara se izložba „S Društvom do Muzeja. Uz 63 godine muzejske djelatnosti u Čazmi (1957.-2020.)“. Izložba kronološki i ilustrativno prikazuje uistinu značajan i hvalevrijedan volonterski rad Društva prijatelja muzeja Čazma koji je u konačnici doveo do postojanja današnje suvremene muzejske ustanove koja djeluje u sastavu Centra za kulturu. Za ovu prigodu odabrana su i 63 reprezentativna predmeta iz 22 muzejske zbirke čazmanskog muzeja koje danas broje nešto više od 14.000 predmeta.

U 19 sati, u kino dvorani Centra za kulturu, nastupit će KUD „Graničar“ Čazma i KUD „Sloga“ Miklouš pri čemu će predstaviti nematerijalni vid baštine čazmanskog kraja kojeg generacijama brižno njeguju. Uz kratke ilustrativne crtice iz povijesti društava koje će prethoditi nastupima bit će prikazan i desetominutni film iz arhiva HRT-a snimljen 1975. koji prikazuje izvođenje Zapovijedi.

Ulaz je slobodan, a svaki posjetitelj će biti prigodno darovan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.