Maturanti iz Bjelovarsko-bilogorske županije na 18. mjestu po rezultatima Državne mature

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je brifing za predstavnike medija na kojem je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak prezentirala usporedbu podataka o uspjehu učenika gimnazijskih programa na državnoj maturi s uspjehom u srednjoj školi uzevši u obzir i ulazne kompetencije učenika pri upisu u srednju školu.

Cilj je analiza podataka kao podloga za informirano donošenje odluka o sustavu državne mature, razvoju vrednovanja i ocjenjivanja u školama.

Prosječna ocjena bjelovarskih  maturanata koji su pohađali Prirodoslovno- matematičku, Jezičnu i  Opću gimnaziju u 2017./18. školskoj godini je  na razini A, 3,43, dok je na razini B prosjek ocjena bio nešto veći, 3,51.  Najbolji prosjek napisanog ispita je iz Engleskog jezika A razina 4,27, a napisali su ga učenici Prirodoslovno-matematičke gimnazije. Najlošije napisan ispit je iz matematike A razine, prosjeka  2,44 i to kod učenika Jezične gimnazije.

Prosječne ocjene bjelovarskih maturanata

Čazmanskim gimnazijalcima prosječna ocjena na  A razini je 3,44 dok je na B razini 3,05. Najlošije je napisan ispit iz matematike A razine s prosjekom  2,64, najbolji je engleski jezik A razina, prosjek je 4,23.

Prosječne ocjene čazmanskih maturanata

Daruvarskim gimnazijalcima na A razini prosječna je ocjena 3,18 dok je na B razini 3,11.

Prosječne ocjene daruvarskih maturanata

Maturanti Srednje škole Augusta Šenoe iz Garešnice na A razini imaju prosječnu ocjenu 3,55 dok su na B razini napisali ispite za prosječnu ocjenu 3,74.

Prosječne ocjene gareščanskih maturanata

U Srednjoj školi Bartola Kašića u Grubišnom Polju prosječna ocjena na A razini bila je 3,12 dok je na B razini prosjek 3,09.

Prosječne ocjene grubišnopoljskih maturanata

Prosječna ocjena  maturanata  Bjelovarsko bilogorske županije u 2017./18. školskoj godini je  na razini A, 3,36, dok je na razini B prosjek ocjena bio nešto manji, 3,35.

Prosječne ocjene maturanata iz BBŽ

Ovakav prosjek  učenike Bjelovarsko bilogorske županije svrstao je  na  osamnaesto mjesto gledajući po županijama. Najveći prosjek imaju maturanti gimnazija iz Međimurske županije i Grada Zagreba, dok su u prosjeku najnižu ocjenu na maturi imali učenici iz Ličko- senjske županije.

Podaci koji su predstavljeni na brifingu nalaze se na sljedećoj poveznici: ŠeR – Školski e-Rudnik

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.