Saborski zastupnik Totgergeli i državni tajnik Žunac održali radni sastanak načelnika i gradonačelnika

U Siraču je održan radni sastanak načelnika i gradonačelnika iz Bjelovarsko – bilogorske županije sa saborskim zastupnikom, Mirom Totgergelijem i državnim tajnikom Velimirom Žuncem.
Kako je rekao saborski zastupnik Miro Totgergeli ove sastanke održavaju jer su ponukani činjenicom da već nekoliko godina kolegije s načelnicima i gradonačelnicima ne organizira župan Bajs.

– Mi smo krenuli organizirati ove sastanke. Oni nisu formalni kao što bi bio formalni sastanak da ga saziva župan, ovo su više radni i prijateljski sastanci na kojima svi zajedno razmjenjujemo iskustva, prezentiramo ono što znamo i to se pokazalo dobro – kazao je predsjednik HDZ-a BBŽ Miro Totgergeli i zaključio kako bi sastanke trebalo organizirati češće što je istaknuo i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak te dodao kako su ovakvi sastanci izuzetno bitni, korisni i potrebni:

– Mi u većem gradu smo možda više na izvoru informacija, ali s obzirom na to da znam kako je danas teško svima nama i svi mi se borimo danas za svaku kunu i nije nam jednostavno pripremati natječaje ako nemamo nikakve informacije. Nama je izuzetno bitno da se ovako organiziramo da dobijemo informacije na početku godine, što se sve otvara, kada i što možemo očekivati u sljedećoj financijskoj perspektivi – istaknuo je Hrebak.

Susrete je pohvalio i načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan i također iskazao žaljenje što ovakvih sastanaka nema sa županom Bajsmom.
– Imamo puno važnih stvari za riješiti, a stalno ih stavljamo pod tepih. Danas ćemo sigurno otvoriti neke teme koje su nama važne za povlačenje sredstava i zaista se slažem s gradonačelnikom Hrebakom da su ovi sastanci izuzetno bitni – rekao je Prišćan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.