Uskoro kreće izgradnja nove Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru

Bjelovarsko bilogorska županija kreće u gradnju nove glazbene škole u Bjelovaru vrijedne 20 milijuna kuna.

Zgrada glazbene škole prostirat će se na 2 730 četvornih metara bruto površine, i biti će na četiri kata.

Danas je održana prezentacija projekta nove Glazbene škole na čemu je sudjelovao i župan Damir Baj.

– Riječ je o reprezentativnom objektu 21. stoljeća. Mislim da će vam to biti i najbolji poklon jer iduće godine škola slavi 100 godina od osnivanja. To je i još jedno ulaganje na području grada Bjelovara. U tijeku su radovi na novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar,  spremamo i natječaj za Centar kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar. Možemo reći da će kapitalne investicije Bjelovarsko-bilogorske županije u gradu Bjelovaru prijeći  350 milijuna kuna rekao je župan Damir Bajs.

Na 1. katu nove bjelovarske glazbene ljepotice bit će smještena velika koncertna dvorana s 2 ulaza, 3 učionice za teoretsku nastavu, manja dvorana za probe orkestra, backstage i učionica za udaraljke ili komorne sastave te sanitarije.

Na 2. katu zgrade bit će smještena galerija dvorane (režija), 3 učionice za teoretsku nastavu, učionica za probe zbora, 3 učionice za individualnu nastavu te sanitarije.

Na 3. katu zgrade bit će smještene 1 učionica za individualnu nastavu ili komorne sastave, 3 veće učionice za individualnu nastavu (klavir), 10 manjih učionica za individualnu nastavu te sanitarije.

Na 4. katu zgrade bit će smještena 1 učionica za individualnu nastavu ili komorne sastave, 3 veće učionice za individualnu nastavu (klavir), 10 manjih učionica za individualnu nastavu te sanitarije.

U sklopu škole izgradit će se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje čime će se omogućiti novi moderan prostor za održavanje društveno-kulturnih sadržaja u gradu Bjelovaru.Treba spomenuti kako će u sklopu izgradnje biti uređen i okoliš zgrade te će se osigurati minimalno 27 parkirnih mjesta

Zgrada će se nalaziti na adresi Vlahe Paljetka 5, odnosno preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Izgradnja nove zgrade glazbene škole značit će potpuno novi standard rada za 400-ak učenika i 50 zaposlenika i vanjskih suradnika te vrijedne glazbene obrazovne institucije i ne manje važno stvorit će se uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave.

-Svi smo sretni i zadovoljni što smo došli do ovog koraka. Novi prostor će sasvim sigurno biti adekvatan za izvođenje naše nastave. Mogu zaželjeti da sve ovo što nam slijedi ide svojim tijekom te da se za 101. godišnjicu možemo obratiti iz novog prostora. Hvala Županiji, istaknula je ravnateljica Glazbene škole „Vatroslav Lisinski“ Sonja Štefanac.

Do sada je ishođena sva potrebna dokumentacija koja podrazumijeva izradu Idejnog i Glavnog projekta, a ishođena je i građevinska dozvola. Trenutno je u završnoj fazi priprema tendera za raspis natječaja za izvođača radova. Za mjesec – dva očekuje se da će se znati tko su izvođači radova i potom kreće izgradnja. Za godinu i pol do dvije škola će biti izgrađena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.