Totgergeli odgovorio Paliju – “Raduje me što ponovno želite biti dio naše inicijative!”

Danas je otvoreno pismo predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću i saborskom zastupniku Miri Totgergeliju uputio Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica nezadovoljan zato što on i još tri načelnika s područja županije nisu pozvani na radni sastanak načelnika i gradonačelnika iz Bjelovarsko bilogorske županije sa saborskim zastupnikom Mirom Totgergelijem i državnim tajnikom Velimirom Žuncem u Siraču.

U pismu je između ostalog Pali naveo da je takav čin krajnje politički nekorektan i neprofesionalan, budući da je iz upućenog poziva vidljivo da se ne radi o političkom skupu već o vrlo važnom pitanju za sve općine i gradove, a to je koherentnost lokalne i državne vlasti te suradnja s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor saborskog zastupnika Mire Totgergelija koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani načelniče Velike Pisanice g. Pali.

Na moju inicijativu prije tri godine sastao se kolegij načelnika i gradonačelnika na koji ste se i Vi odazvali. Na drugom kolegiju načelnici i gradonačelnici odlučili su uputiti Vladi zamolbu da Bjelovarsko-bilogorsku županiju svrsta u „Panonsku regiju“ prema NUTS 2 klasifikaciji, dok ste se Vi tome protivili i niste željeli sudjelovati na spomenutom kolegiju, pretpostavljam zbog toga što ste smatrali da su 15% veće potpore vašim gospodarstvenicima previsoke.

19 načelnika i gradonačelnika različitih političkih opcija, pa i nezavisnih, okupljenih oko spomenute inicijative odlučilo se i dalje okupljati i zajednički raspravljati o važnim temama za jedinice lokalne samouprave. Smatram zato da je, ako govorite o političkoj korektnosti i licemjerstvu, doista nekorektno i licemjerno prozivati nekoga tko organizira kolegije, a ne prozivati Župana koji ih je dužan sazivati, a ne saziva ih već gotovo sedam godina. Raduje me stoga što ste ovu našu inicijativu prepoznali kao pozitivnu i što sada ponovno želite biti njezin dio.

Srdačan pozdrav,

SABORSKI ZASTUPNIK mr.sc. Miro Totgergeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.