Županija podupire lovstvo sa 450 tisuća kuna u 2020. godini

Bjelovarsko-bilogorska županija ove godine za razvoj i unapređenje lovstva izdvaja 450 tisuća kuna.

Podupire se tako 12 mjera, a najviše će se dodijeliti korisnicima koji su se javili za mjeru unosa pernate divljači, za osposobljavanje lovnika, lovočuvara i ocjenjivača trofeja te za prevenciju i liječenje srneće i jelenske divljači od velikog američkog metilja.

– Ove godine uvrštene su neke nove mjere, a ponekad javnost misli da lovci samo love, međutim briga o prirodi i autohtonim vrstama i borba protiv bolesti je nešto što je uobičajen posao svakog lovca. Jedna od tradicija našeg kraja je lovstvo kao višestoljetna grana koju su održavali naši djedovi i pradjedovi i na nama je da nastavimo tu tradiciju brige o našem kraju – rekao je župan Bajs.

Danas je u Bereku župan Damir Bajs potpisao Ugovore sa predstavnicima 46 lovačkih saveza i udruga koji su se javili na županijski Javni poziv za dodjelu novčanih potpora , a među njima su i Lovački savez Bjelovarsko-bilogorske županije te, po prvi put, Hrvatski lovački savez u ime kojeg je ugovor potpisao tajnik Ivica Budor koji je posebno izdvojio revitalizaciju Vile Garić u Podgariću koja je postala edukacijski centar za obuku lovnika. Edukaciju je tamo već prošlo gotovo tisuću lovnika.

Dodajmo kako je Bjelovarsko-bilogorska županija bogata lovištima od kojih su 43 zajednička i 20 državnih. Dodjelom subvencija želi se dati vjetar u leđa lovnom turizmu na području županije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.