SDP Bjelovar subotnje jutro posvetio kritikama na račun gradonačelnika Hrebaka

Iako je do lokalnih izbora još 16 mjeseci na bjelovarskoj političkoj sceni je podosta živo. Danas je svoju konferenciju za novinare održao bjelovarski SDP na kojoj je prozvao gradonačelnika Darija Hrebaka zbog njegovog načina gospodarenja novcem poreznih obveznika.

Prva je kritike iznijela predsjednica SDP-a Bjelovar Vanja Posavac koja je rekla da Dario Hrebak na državnom nivou priča jedno, a na lokalnom ima sasvim drugu priču.

– Dok na državnom nivou napada HDZ i ističe sebe kao svijetli primjer upravo zbog transparentnosti što mu je jedan od najjačih argumenata gradonačelnika koji dobro gospodari i radi, s druge strane na lokalnoj razini on je u čvrstoj koaliciji s upravo tim istim HDZ-om kojeg napada i ističe kao negativan primjer. Transparentnost je za pohvaliti, no transparentnost ne može biti jedini razlog da se netko hvali dobrim gospodarenjem. Ako govorimo o dobrom gospodarenju tu trebaju biti neki rezultati i trebaju biti jasni ciljevi. Jesu li njegovi ciljevi na lokalnoj razini jasni? Pa i nismo baš sigurni – rekla je Vanja Posavac.

Gradski vijećnik Nenad Nekvapil kazao je kako njega i građane ne iznenađuje ponašanje gradonačelnika, iz razloga što je on na krilima HDZ-a ušao u Sabor, ministarstvo i uz koaliciju na gradskoj razini on mora poštivati ono što mu oni kažu rekao je u uvodu svojeg izlaganja Nekvapil te pobrojao probleme koji njega trenutno puno više muče:

– Da se on kao gradonačelnik olako odrekao da budemo gospodari vlastitog snabdijevanja plinom u Gradu Bjelovaru. U ovom trenutku on se isto tako uz veliku pomoć HDZ-a želi riješiti Bjelovarskog sajma koji je brend, ne samo našeg grada već i cijele Hrvatske. S druge strane on omalovažava i cijelu Gradsku upravu. Novac naših građana troši na odvjetničke usluge. Ja smatram i građani smatraju da mi imamo izuzetno dobru pravnu službu u Gradu Bjelovaru i da nema nikakvog razloga da se plaćaju druge odvjetničke usluge – kazao je Nekvapil i zatražio da se pronađe novac za izgradnju VI OŠ i da se uloži u razvoj Bjelovarskog sajma.
Vijećnik Nekvapil se dotaknuo i smanjenja prireza u Gradu Bjelovaru:

– Gradonačelnik izjavljuje kako je za pola smanjen prirez, a povećali su nam se prihodi. To me podsjeća na prošlu predsjednički kampanju kad je jedna kandidatkinja pričala o plaći od osam tisuća eura. To je bajkovito i ako ukine do kraja prirez onda će građani dobiti još sto kuna više – zaključio je Nekvapil.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.