Velika zapljena duhana, oružja i novca u Bjelovaru

Temeljem sudskog naloga, 15. i 16. siječnja policijski službenici Službe kriminalističke policije PU bjelovarsko-bilogorske obavili su pretrage obiteljskih kuća i drugih prostorija te vozila koje koristi 25-godišnji hrvatski državljanin u okolici Bjelovara.

Pretragama je pronađeno i oduzeto 259 kutija raznih cigareta, oko 400 kilograma sitno rezanog duhana, oko 70 kilogram duhana u listu sve bez nadzornih markica financija RH, digitalna vaga, rezalica za duhan te razni dijelovi rezalice za duhan. Također je pretragom izuzeto prijenosno računalo, mobilni telefon i veću količinu novca, potom 15 komada pištoljskog streljiva kalibra 7,65 mm i jedan paketić sa sadržajem smeđe biljne materije nalik na drogu hašiš.

Duhan, cigarete, rezalica, dijelovi rezalice i novac su predani carinskim službenicima Služba za mobilne jedinice Varaždin kako bi protiv 25-godišnjaka proveli carinsko prekršajni i carinsko upravni postupak zbog nezakonitog posjedovanja duhana i cigareta.

Vezano za pronađeno streljivo protiv 25-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, a vezano za pronađenu tvar nalik na hašiš je izvršeno precizno vaganje i preliminarno vještačenje kojom prilikom je utvrđena težina od 3,4 grama i dobivena pozitivna reakcija na prisutnost thc-a, te nakon zaprimanju nalaza vještačenja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja“Ivan Vučetić“ slijedi adekvatna prijava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.