Grad Čazma za svoje udruge u kulturi izdvojio 198.000,00 kuna

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak potpisao je s predstavnicima udruga u kulturi i fizičkim osobama koje se bave djelatnostima u kulturi  ugovore za sredstva koja su dodijeljena prema Programu javnih potreba u kulturi za 2020. godinu.

Sredstva u Proračunu su za udruge u kulturi ove godine povećana, rekao je gradonačelnik Pirak, na 198.000,00.

– Sve udruge, ali i pojedinci imaju odlične rezultati i zahvaljujem im na angažmanu i što zajedno radimo na promicanju našeg grada – kazao je Pirak.

KUD-u Čazma  dodijeljeno je 20.000,00 kuna, KUD Sloga koji ove godine slavi 100 godina postojanja dobio je 40.000,00 kuna na čemu se zahvalila predsjednica KUD-a Božica Tonković

– 1920. godina zabilježeno je da su u Mikloušu postojala dva pjevačka zbora, Garjevica i Orač. Zahvaljujem na povećanju sredstava jer to će nam jako dobro doći na promociji našeg KUD-a i Grada Čazme – rekla je Tonković.

40.000,00 kuna dobili su i Puhački orkestar Čazma i KUD Graničar na čemu se zahvalio Zvonko Grošinić predsjednik Graničara:

– Htio bih zahvaliti i na potpori u našim nekim novim projektima koje smo pokrenuli kao što je Advent u Čazmi i nadam se da ćemo i u budućnosti imati tako dobru suradnju. Htio bi napomenut da svaka ta uložena kuna kroz nas i kroz udruge se višestruko vraća kroz promociju grada – rekao je Grošinić

Udruzi Čazmanske mažoretkinje za redovne djelatnosti i održavanje Državnog susreta mažoretkinja u Čazmi dodijeljeno je 20.000,00 kuna, dok je Pop rock škola za glazbeno scenske djelatnosti dobila 5.000,00 kuna. Pop rock škola djeluje u Čazmi već 6 godina, rekao je Miroslav Dimić direktor škole:

-Radimo u malim sredinama i ove godine obilježavamo 15 godina kako smo osnovani i to mi je posebno zadovoljstvo kada dođem u ovakve male sredine poput Čazme koja je meni jako draga jer je definitivno rockerski grad. Ovu obljetnicu ćemo nastojati obilježiti i u Gradu Čazmi s primjerenim programom – rekao je Dimić.

Sredstva su dobili i Franjo Matešin za muzejsku i likovno-izložbenu djelatnost 20.000,00 kuna, Matko Antolčić za likovno-izložbenu djelatnost 10.000,00 kuna i Slađan Lipovec za knjižničarsku djelatnost 3.000,00 kuna.

Idući tjedan očekuje se i objava natječaja za sufinanciranje projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Čazme.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.