Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ Miro Totgergeli zadovoljan radom Vlade i daje punu podršku premijeru Plenkoviću

Još se uvijek traže krivci za loše rezultate HDZ-a na predsjedničkim izborima. Iz vrha stranke čekaju se analize županijskih organizacija. Rok im je stranački šef Andrej Plenković dao do danas. Svoje izvješće izradio je i županijski HDZ. Podsjetimo, u drugom krugu predsjedničkih izbora u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji najviše je glasova dobio Zoran Milanović 25 398, dok je Kolinda Grabar Kitarović dobila 23 820 glasova. Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ Miro Totgergeli ističe kako je odrađeno sve što je bilo u njihovoj moći.

– S obzirom na to da su ovo predsjednički izbori gdje imamo isturenog kandidata i naravno da mnogo stvari ovisi o samom kandidatu. Hrvatska demokratska zajednica je pristupila vrlo studiozno ovim izborima, odradila sve što je bilo u našoj moći. Na kraju i sam rezultat u našoj županiji gdje je naša kandidatkinja pobijedila u 16 od 18 općina i u samo u jednom gradu od pet na neki način govori o nekom trendu koji se dogodio u cijeloj Hrvatskoj – kaže Totgergeli.

Osim što je kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima izgubila, jučer je HDZ-u stigla još jedna loša vijest. Naime, rezultati prvog ovogodišnjeg CRO Demoskopa, istraživanja koje RTL televizija radi u suradnji s Promocijom plus govore kako nakon pune četiri godine vodstva HDZ-a, prvi izbor građana u siječnju je – SDP. Da su se parlamentarni izbori održali odmah nakon predsjedničkih, SDP bi zaokružilo najviše birača – 27,8 posto. Totgergeli ističe kako HDZ u ovoj anketi ništa nije izgubio.

– Nismo mi nešto izgubili u tim anketama nego je to odraz ovog vala što se dogodio na predsjedničkim izborima i treba sad pustiti novoizabranog predsjednika da povuče i prve svoje poteze kao državnik, kao predsjednik. Nakon toga će se to opet vratiti na svoje – siguran je Totgergeli.

Jedan od razloga pada popularnosti kod birača je i dojam da se premijer Plenković više posvetio i bavi problemima Europskoj uniji nego problemima građana Hrvatske. Totgergeli misli da nije tako:

-Ja mislim da nije zanemario i da se sa svim problemima hvata u koštac i svaki problem koji se pokaže na domaćem terenu na njemu se radi. Činjenica je i da je za vrijeme ove Vlade plaća rasla više nego za tri prethodne Vlade, činjenica je da su i mirovine rasle, međutim još to nije dovoljno i još treba raditi na tome. Ali sama ta činjenica da su stabilizirane financije u Hrvatskoj, to nam daje za pravo da radimo dobro i da na osnovu tih stabiliziranih financija se mogu podizati i plaće i mirovine – dodaje Totgergeli,

Pred HDZ-om su i unutarstranački izbori gdje već sada nekoliko kandidata najavljuje svoju kandidaturu za predsjednika. Kako stvari stoje Andrej Plenković može računati na podršku Mire Totgergelija, koji smatra da Hrvatska ide u dobrom smjeru:

-Ja osobno smatram da Hrvatska demokratska zajednica vodi ovu Vladu u pravom smjeru da vodi i državu u pravom smjeru. To prije svega pokazuju i rezultati koje ima ova vlada. Svatko tko je i najmanje dobronamjeran, ne može zanijekati da i na domaćem području od spašavanja Agrokora, od spašavanja gospodarstva koje je bilo u katastrofalnom stanju kada smo preuzeli državu, pa do međunarodnog rejtinga Hrvatske, ova vlada radi jako dobar posao i samim time najzaslužniji za to je Andrej Plenković – zaključio je Totgergeli.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.