Počinju radovi na izgradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar

Sukladno potpisu ugovora o izgradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar danas je obavljeno uvođenje u posao između nositelja projekta, Opće bolnice Bjelovar i tvrtke Radnik d.d. Križevci, a čemu je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Time počinju radovi na trenutno najvećem i najvrjednijem objektu u zdravstvu koji kreće u izgradnju u Republici Hrvatskoj, vrijednom 272 milijuna kuna, a koji će iz temelja promijeniti uvjete rada i liječenja u bjelovarskoj Općoj bolnici.

Na taj način bjelovarska bolnica postat će mjesto pružanja zdravstvene zaštite u novom modernom objektu 21. stoljeća za razliku od sada gdje se ona pruža u zgradama koje su građene u 18., 19. i 20. stoljeću.

„Dogovorili smo se s izvođačem radova za funkcionalno spajanje komunikacije te dvije zgrade koje su u centru zbivanja gdje će biti gradnja i nadamo se da ćemo u hodu savladati sve prepreke. Usput koristim priliku da korisnike naših usluga molim za strpljenje za vrijeme izvođenja radova“, izjavio je dr.med. Alli Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar.

„Meni je drago da s današnjim danom, uvođenjem u posao, Radnik d.d. može početi raditi. Građani grada Bjelovara i cijele naše županije kao i svi oni koji priliježu našoj bolnici, ukupno njih 130 tisuća, moći će pratiti tijek radova. Molim za strpljivost, jer dok su radovi u tijeku bit će otežane aktivnosti same bolnice, no znamo da je to nešto što se mora proći da se dobije novi objekt 21. stoljeća, a ove montažne hale koje su iza nas bit će prošlost“, istaknuo je župan Damir Bajs.

Izvor: bbz.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.