Općina Velika Pisanica nastavlja sufinancirati smještaj mališana u vrtiće

Općinski vijećnici općine Velika Pisanica donijeli su odluku o nastavku sufinanciranja troškova boravka djece s područja općine Velika Pisanica u dječjim vrtićima i u 2020. godini. Općina Velika Pisanica sufinancirat će troškove boravka djece rane i predškolske dobi s područja općine Velika Pisanica u dječjim vrtićima u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno po djetetu.

Nastavak je to mjere koja se provodi od 2018. godine u ovoj općini, a cilj joj je zadržati mlade obitelji u Velikoj Pisanici rekao nam je u razgovoru načelnik Fredi Pali.

-Općina Velika Pisanica ima svoju dječju igraonicu koja radi kao polu-dječji vrtić i dosta djece ide u igraonicu. Mi smo radili anketu što bi ljudi željeli i u anketi je najviše interesa iskazano upravo za igraonicu, međutim ima i naših mještana koji imaju problem zbrinjavanja djece za vrijeme njihovog radnog vremena i svoju djecu vode u vrtiće u Bjelovar ili negdje drugdje van naše općine na osmosatni boravak. Ovom mjerom im mi omogućavamo i pomažemo sufinanciranjem troškova boravka djeteta u vrtiću u bilo kojem području u našoj županiji. Ovo je treća godina kako provodimo ovu mjeru i nemamo veliki broj korisnika koji djecu ostavljaju na cjelodnevni boravak u vrtiću, no mi tu mogućnost ostavljamo roditeljima na izbor – rekao je načelnik Pali.

Podsjetimo, ovo je samo jedna u nizu mjera koju ova općina provodi u svrhu zadržavanja mladih u općini Velika Pisanica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.