Čazma: Veliki interes za energetsku obnovu višestambenih zgrada

Krajem siječnja očekuje se objava Javnog poziva za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Interes za prijavu do sada su iskazali i stanari višestambenih zgrada pod upravljanjem čazmanskih Komunalija. Kako nam je otkrio direktor Komunalija oni su definitivno zainteresirani za ovaj natječaj jer sam izgled grada, onaj hortikulturni, izgled cesta i izgled nogostupa nije dovoljan ako same zgrade nisu uređene.

-To nam je strateški cilj i voljeli bi da ih dobijemo što više u obnovu, ali znamo da ima tu dosta zamki što se tiče Fonda. Mi se iskreno nadamo da ćemo uspjeti nešto dobiti. Najave su da će to biti najbrži prst i najbrža ponuda i takve stvari gdje znamo da to nije onda sve baš u najboljem skladu s nekakvom Javnom nabavom i da tu ima netko prednosti i političke i ovakve i onakve. Mi se iskreno nadamo kako ćemo dobiti sredstva za obnovu barem jedne ili dvije zgrade kako bi mogli uljepšati grad i nastaviti s nekim trendom obnove i izgleda samog grada – rekao je Beljan.

Ministarstvo je u tu svrhu u prvoj fazi osiguralo minimalno 152 milijuna kuna. Stopa sufinanciranja bespovratnim sredstvima EU strukturnih i investicijskih fondova iznosit će, jednako kao i za prošli Poziv, 60 %.
Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga je 100.000,00 kuna, a najviši 17.000.000,00 kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.