Josip Pisnjak u Restoranu Sablić u Dubravi proslavio 101. rođendan

Gospodin Josip Pisnjak danas je napunio 101 godinu. Svoj rođendan gospodin Josip danas je prvo  proslavio u krugu svoje obitelji i sustanara u Domu Ivana u Dubravi, a u večernjim satima proslavu rođendana organizirala mu je Udruga umirovljenika Općine Dubrava.

Gospodin Josip Pisnjak rođen je 12. siječnja 1919., na pola puta između Ivanića i Kloštra, kako nam je rekao kada smo ga posjetili prije godinu dana na njegov stoti rođendan.

– Bili smo sirotinja, tata je radio na ciglani, mama je bila domaćica. Živjeli smo u maloj drvenoj kući. Često nismo imali ni drva za zimu. Pobirali bi grančice pa njih vezali, stavljali u peć i kurili ih. Od šeste godine bio sam sluga i drugome delao korist. Zibal sam decu da roditelji mogu raditi, a kasnije i čuval kravice – kaže nam gospodin Josip.
Imao je  11 braće i sestara, ali pamti samo njih četvero, jer kako kaže za vrijeme rata ih je puno poginulo, ali i umrlo od raznih bolesti.
Nakon četiri razreda škole išao je i u opetovnicu. To je bilo neobavezno, ali uvijek je imao želju što više naučiti. Nakon škole završio je zanat za krojača. Kao šegrt zanat je učio tri i pol godine. Dvaput se ženio, ima sina i kćer, troje unuka te pet  praunuka.

Danas živi u Domu za stare i nemoćne u Dubravi, druži se s ostalim korisnicima i još uvijek šiva.
– Posebno sam ponosan što me svatko voli, a najviše žene. Ja sam sa ženama radio trideset godina i s njima sam bio dobar i usluge im često radio, što god je trebalo. Uvijek sam želio da je čovjek zadovoljan i da mu je uvijek lijepo i dobro, jer kako ja volim druge tako i drugi vole mene – kaže gospodin Josip.
Na pitanje koja je tajna dugovječnosti, odgovara da nema tajne:
– Volim raditi, volim pripovedati samo što ne smijem puno govoriti zbog zdravlja, postao sam više slušač nego pripovjedač.

Na proslavi rođendana u organizaciji Udruge umirovljenika Dubrava rođendan su mu čestitali osim članova prijateljskih udruga umirovljenika i predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.