Županija sa 70 tisuća kuna podupire rad HGSS-a Stanice Bjelovar

Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Bjelovar postoji od 2008. godine, jedna je od starijih stanica u ovom dijelu Hrvatske i trenutno broji 25 članova.
Bjelovarsko-bilogorska županija sufinancira rad HGSS-a na svom području od samog početka, a sredstva koja danas izdvaja kao potporu radu Stanice su udvostručena i za ovu godinu iznose 70.000,00 kuna.

– Svi ljudi koji rade u HGSS-u su volonteri. Entuzijazam, volja i znanje koje oni imaju i vrijeme koje posvećuju je hvale vrijedno. Mislim da im svi moramo zahvaliti na tome. Nije lako, ali svake godine se upravo naša Stanica unapređuje. HGSS po prirodi stavri ne radi samo na području naše županije, nego na području cijele Republike Hrvatske i tu bih istaknuo niz aktivnosti koje oni rade posebiceu ljetnoj sezoni, ali i po potrebi gdje se dogodi neka elementarna nepogoda – rekao je župan Bajs prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli financijskih sredstava za financiranje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Bjelovar sa pročelnikom Stanice Tomislavom Pirakom.

Što se tiče spašavanja i akcija na području Bjelovarsko-bilogorske županije mahom je to bila riječ o potragama za nestalim osobama, a naša Stanica Hrvatske gorske službe spašavanja na te izazove može u svakom trenutku odgovoriti. Naime, unutar svog tima imaju 8 licenciranih gorskih spašavatelja, 1 instruktora HGSS-a, 2 voditelja potražnih pasa i 4 potražna psa, kao i potrebnu opremu za rad.

Pročelnik Stanice Tomislav Pirak istaknuo je dobar odnos sa Županijom i svim ostalim jedinicama lokalne samouprave na području koje pokriva HGSS Stanica Bjelovar i zahvalio se Županiji na potpori u radu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.