Čazma: Nema interesa za POS-ove stanove!

Pronaći kvalitetan stan u najam, uz pristojnu cijenu u Čazmi, iznimno je teško jer stanova koji se iznajmljuju je malo, dok je interes velik i čim se neki stan pokaže dostupan za iznajmljivanje brzo se popuni. Isto tako, mali je broj stanova u ponudi za kupnju, trenutno u oglasniku su samo dva.

Uvidjevši  problem nedostatka stanova, osobito za  mlade obitelji u Gradu Čazmi odlučili su  po prihvatljivim uvjetima osigurati stambeno zbrinjavanje, pa se Grad odlučio uključiti u sustav poticane stanogradnje.

Podsjetimo, grad Čazma ponudio je parcelu u Ulici Franje Vidovića za izgradnju zgrade, a  isto tako omogućio bi i priključke na kompletnu komunalnu infrastrukturu.

Ovu odluku podržalo je i Gradsko vijeće Grada Čazme, donesena je Odluka o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje i trenutno se  provodi anketa o interesu građana za kupnju stana.

I dok je u nekim gradovima zbog velikog interesa izgrađeno nekoliko stambenih zgrada po programu POS-a, kako nam se čini u Gradu Čazmi neće biti izgrađena niti jedna, jer interesa kod građana jednostavno nema.

Naime, kako saznajemo u Gradu Čazmi do sada nitko nije pokazao interes za ovakav način stambenog zbrinjavanja i niti jedan anketni upitnik nije ispunjen, niti je bilo građana koji su se došli raspitivati o uvjetima.

Razlog tome možda možemo tražiti u jednom od uvjeta, a to je da zainteresirani budu kreditno sposobni kod banke koju će odrediti Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, a kako bi se reklo, danas su svi u nekakvim kreditima. Naime, Grad Čazma je prije nekoliko godina također proveo anketni upitnik o broju zainteresiranih za kupovinu stanova, tada je bilo zainteresiranih Čazmanaca, ali svi su na žalost morali biti odbijeni upravo zato što nisu bili kreditno sposobni.

Inače, zainteresirani građani anketne upitnike mogu popuniti do kraja veljače. Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.