Gripa stigla i u Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije do ovoga tjedna zabilježeno je 20 slučajeva oboljelih od gripe, od toga broja ni jedna osoba nije bila cijepljena protiv te viroze. Isto tako na području Bjelovarsko bilogorske županije ni jedna osoba do sada nije preminula od gripe.

Za sada je u Bjelovarsko bilogorskoj županiji zabilježen niski intenzitet gripe, a najviše oboljelih zabilježen je na garešničkom području. Porast oboljelih se očekuje od druge polovice siječnja.

Opći simptomi gripe su povišena tjelesna temperatura, iznemoglost, opća slabost i bolovi u mišićima, zglobovima. U slučaju težih oblika treba se javiti liječniku primarne zdravstvene zaštite koji će onda procijeniti koji bolesnici imaju tako težak oblik gripe koji zahtjeva bolničko liječenje i bolničku obradu. Kod mlađih zdravih osoba bez kroničnih bolesti gripa traje prosječno tri do pet dana. Kod onih starijih težih bolesnika s kroničnim bolestima, može potrajati i do dva tjedna, a oporavak kod onih koji dobiju upalu pluća potraje nekada i nekoliko mjeseci.
Svi vi koji se želite cijepiti protiv gripe još uvijek možete jer u Zavodu za javno zdravstvo Bjelovarsko bilogorske županije još ima 181 doza cjepiva na raspolaganju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.