ŽO HDZ-a BBŽ – Milanović pati od amnezije

Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ Miro Totgergeli u svom priopćenju osvrnuo se na jučerašnji posjet predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića Bjelovaru. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Prema izjavama koje je dao Zoran Milanović za svog jučerašnjeg posjeta Bjelovaru, s velikom dozom sigurnosti može se zaključiti da ozbiljno pati od amnezije, bolesti potpunog zaboravljanja. Očitujući se o projektu izgradnje nove bjelovarske bolnice, uz ostalo, je ustvrdio da je „Bjelovaru potrebna nova bolnica zbog stanja u kojem se nalazi sadašnja“, te da „smatra da bi Vlada morala pomoći u financiranju izgradnje po uzoru na model koji se primjenjuje u Puli.“ Upravo ova izjava nedvojbeno upućuje na ozbiljan poremećaj zaboravljanja. Naime, Zoran Milanović je potpuno zaboravio da je četiri godine bio premijer i da za svog mandata nije ni prstom pomaknuo  da pokrene izgradnju nove bolnice koja je i tada bila potrebna jednako kao i danas. Također je zaboravio na famoznu suglasnost za tobožnju izgradnju nove bjelovarske bolnice koju je njegova Vlada, točnije tadašnji ministar zdravlja potpisao samo dan uoči konstituiranja novog saziva Sabora 2016. godine. Dakle u vremenu kada je ta Vlada bila tehnička i kao takva nije smjela donositi takve odluke. No to i ne bi bio problem da je suglasnost barem bila stvarna, no nažalost nije. Naime, za taj projekt u državnom proračunu nije bila predviđena ni lipa, dakle projekt nije ni postojao, a i sama suglasnost bila je krajnje licemjerna. U njoj je pisalo da se bjelovarsku bolnicu upućuje da izvore financiranja potraži u EU fondovima, dakle „brigo moja pređi na drugoga“.

Osim o novoj bolnici, Milanović se očitovao i o brzoj cesti tvrdeći da je za njegova mandata izgrađena tek nedavno puštena dionica do Farkaševca. Zaboravio je kako je još 2013. na bjelovarskom korzu odgovarajući na novinarska pitanja ustvrdio da se brza cesta gradi do Križevaca. Bila je to tada prava pljuska građanima Bjelovara budući da je cesta prvotno planirana prema Bjelovaru, a pravac prema Koprivnici je naknadno dodan.

Nažalost Zoran Milanović danas se više ne sjeća ni u kakvom stanju je bila Bjelovarsko-bilogorska županija za vrijeme mandata njegove Vlade. Zaboravio je da je županijsko gospodarstvo bilo na koljenima, da je nezaposlenost bila nikad veća, da nikad nije bilo više blokiranih, nikad više tvrtki koje ne isplaćuju plaće  itd.

Za kraj kao šlag na torti čuo se još jedan njegov biser. Kaže kako je županija nekada bila razvijenija ali da se on za nju ne boji jer ima dobrog župana. Milanović je zaboravio da njegov prijatelj Damir Bajs ovom županijom upravlja već dva desetljeća pa stoga njegova konstatacija baš i nema smisla jer je upravo on najodgovorniji što je županija po mnogim parametrima među najlošijim u Hrvatskoj. Također je zaboravio da je upravo župan odgovoran za nepotreban trošak ili bolje rečeno za gubitak od sto milijuna kuna na projektu izgradnje nove bjelovarske bolnice. Naime, u dvogodišnjem čekanju na raspisivanje natječaja upravo je za toliko poskupjela gradnja nove bolnice i taj nepotreban trošak županovom „zaslugom“ sada pada na teret građana. Iako je to bilo nedavno, Milanović se naravno ni toga danas ne sjeća.

Iz svega navedenog posve je jasno da Zoran Milanović ili ozbiljno pati od poremećaja potpunog zaboravljanja ili od licemjerja, što god da je u pitanju podjednako je štetno za građane Bjelovarsko-bilogorske županije.

                                                                                              Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ

                                                                                                 Mr.sc. Miro Totgergli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.