Milijun kuna potpore županijskim gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovore vezane uz županijske potpore vrijedne milijun kuna za naše gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike, temeljene na dvije županijske mjere: „Potpora za nabavku strojeva i opreme“ i „Sufinanciranje nastupa na sajmovima“.

Putem navedenih mjera koje se provode u dogovoru s HGK-Županijskom komorom Bjelovar i Obrtničkom komorom BBŽ,  Bjelovarsko-bilogorska županija želi pomoći svojim gospodarstvenicima i obrtnicima u poslovanju kako bi lakše došli do potrebnih strojeva i opreme ili pak prezentacije njihovih proizvoda na raznim sajmovima.

U okviru Javnog poziva za prijavu projekata „Potpora za nabavku strojeva i opreme“ ugovori su potpisani sa 62 korisnika ukupno vrijedni 930 tisuća kuna.

Župan Bajs je prilikom potpisivanja ugovora naglasio kako se nada da će to biti poticaj gospodarstvenicima za ulaganja u ovoj godini čime bi se trebalo nastaviti ono što je iza nas, a to je gospodarski rast.

– Ono što je meni ključno je da se taj rast ubrzava. Gotovo sve brojke u prošloj godini vezane uz gospodarstvo su dvocifrene. Imamo jedan od najvećih porasta zaposlenih u gospodarstvu, najveći porast isplaćenih brutto plaća, investicije koje će u prošloj godini biti više od milijardu kuna i siguran sam da će se to nastaviti i godinama koje slijede – rekao je župan Bajs.

Jakov Ćorić predsjednik HGK-Županijske komore Bjelovar govoreći o rastu gospodarstva u BBŽ i pozitivnim trendovima naglasio je kako su do njih doevele dobre poslovne odluke vlasnika, poduzetnika i managmenta tvrtki i njihovih radnika i zaposlenika, no i dobra suradnja s lokalnom i regionalnom samoupravom:

– Moram reći da su ovaj grad i  županija imali prijateljski odnos sa svim poduzetnicima i da se percepcija sveukupne javnosti prema poduzetnicima mijenja. Investitori izvana neće dolaziti u županiju i gradove gdje nije takva situacija jer kapital je osjetljiva biljka i ostaje na sigurnom prostoru. Dobra situacija kod nas je što najveći dio tih tvrtki ima domaće vlasnike, pa dobit koja nastaje ostaje u Hrvatskoj. To je dobit koja se reinvestira u najvećem dijelu, tako da to daje pozitivan pomak u daljnjem i budućem poslovanju – rekao je Ćorić.

Goran Grgić  predsjednik Obrtničke komore BBŽ zadovoljan je što je velik dio od milijun kuna koje je Županija dodijelila gospodarstvu došao i u ruke obrtnika:

– Zbilja se dogodio jedan sinergijski efekt 2018., a posebno 2019. godine, mislim da smijemo biti optimistični uz ovih milijun kuna da će tako biti i u 2020. godini i da ćemo brzo zaboraviti te naše crne godine – kazao je Grgić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.