Koliko su aktivni bili zastupnici iz BBŽ u Hrvatskom saboru u 2019. godini?

Hrvatski saborski zastupnici ove su se godine u raspravama za riječ javili više od 11 tisuća puta, svaki drugi zastupnik kako bi replicirao ili odgovorio na repliku, a zbrojene, te dvije ‘kategorije’ iznose gotovo šest tisuća javljanja – pokazuje službena saborska statistika za 2019. godinu.

Provjerili smo i koliko su bili aktivni zastupnici koji zastupaju interese građana Bjelovarsko-bilogorske županije u Saboru. SDP-ov saborski zastupnik Vedran Babić koji je napomenimo, po statistikama Hrvatskog sabora i najrastrošniji saborski zastupnik, pa mu hrvatski građani osim plaće, plaćaju i dnevnice, troškove automobila, cestarinu, avionske karte, troškove smještaja u hotelu, stanarinu, troškove za režije i naknadu za odvojen život, ukupno se javio za riječ 8 puta. Pet puta kao predstavnik kluba zastupnika i tri puta je replicirao.

HDZ-ov Miro Totgergeli ukupno se javio 35 puta. Od tog broja devet puta kao predstavnik kluba zastupnika, četiri puta u pojedinačnoj raspravi, sedam puta je replicirao, deset puta je odgovorio na repliku i pet puta primjetio povredu poslovnika.

Vladimir Bilek Saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu ukupno se javio deset puta, četiri puta kao predstavnik kluba zastupnika i šest puta je replicirao.

Što se tiče plaća saborskih zastupnika to je javni podatak koji se nalazi u njihovim imovinskim karticama, no budući da se taj dio promjena ažurira vrlo traljavo, pa podaci ne odgovaraju isplatama, Slobodna Dalmacija dobila je točne iznose lipanjskih plaća saborskih zastupnika. Najveću plaću od tri saborska zastupnika iz Bjelovarsko-bilogorske županije  koji su se ukupno javili  53 puta za riječ   u mjesecu lipnju je dobio manjinac Vladimir Bilek  18.153,18 kuna, Miro Totgergeli za mjesec lipanj primio je plaću od 16.447,54 kuna, a Vedran Babić (SDP) 15.233,65.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.