Grad Đurđevac dobio proračun za 2020. godinu težak gotovo 134,5 milijuna kuna

Jučer je proračun za 2020. godinu usvojilo Gradsko vijeće Grada Đurđevca. Prije donošenja proračuna zadnji put je rebalansiran proračun za 2019. godinu koji je zbog prebacivanja realizacije nekih projekata u 2020. godinu smanjen i iznosi 87,7 milijuna kuna.

Proračun za 2020. godinu iznosi 134,5 milijuna kuna, a gradonačelnik Hrvoje Janči posebno je u njemu istaknuo poboljšanje socijalnih uvjeta života:

– U proračunu se nalazi jedan novi projekt, rekonstrukcija zgrade Gradske uprave. U preseljenju gdje se uređuje i zgrada policije i sve službe sele u tu zgradu oslobađa se za rekonstrukciju zgrada Gradske uprave koja je prijavljena s Udrugom invalida na program deinstitucionalizacije.

Vrijednost projekta je 15 milijuna kuna, a predviđeno je da se kompletno rekonstruiraju sve tri zgrade i da osim jednog manjeg dijela koji će imati javnu namjenu, ostali dio se namjeni stanovanju starijih i nemoćnih te osoba s invaliditetom. Ukupno 60 osoba bi trebalo biti unutra – rekao je Janči.

Nadalje gradonačelnik je govoreći o socijalnim programima istaknuo projekt izgradnje zgrade za Udrugu Mali princ u istom iznosu, od 15 milijuna kuna, projekt zbrinjavanja udomljene djece nakon navršene 18-te godine života, projekt osiguranja prehrane djece u riziku od siromaštva, produženi boravak djece u vrtiću, program Zaželi, te nadogradnju Centra za socijalnu skrb, a svi ti projekti zajdno su u visini od 41 milijun kuna.

– Što se poduzetništva tiče tu je projekt razvoja infrastrukture poslovne zone A-sjever vrijedan 10 milijuna kuna, subvencije poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima te poduzetnički inkubator koji je nedavno otvoren, imamo 19 milijuna kuna za poduzetništvo – rekao je gradonačelnik Janči

20 milijuna kuna namijenjeno je projektima i programima u kulturi, palnirana su i značajna ulaganja u javnu i komunalnu infrastrukturu:

– Grad će pratiti i najveću investiciju iz EU fondova na gradskom području, a to je projekt aglomeracije Đurđevac za koji je prošli tjedan potpisan ugovor.

 Od brojnih projekata gradonačelnik Janči je istaknuo i plan zaokruživanja priče oko gospodarenja otpadom, naime u suradnji sa komunalnom tvrtkom plan je izgraditi sortirnicu otpada i kompostište. Proračun za 2020. vijećnici Grada Đurđevca prihvatili su sa 12 glasova za i jednim protiv.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.