Postaje li BBŽ Zavod za zapošljavanje SDP-a pitaju se bjelovarski HSLS-ovci

GO HSLS-a Bjelovar održao je  konferenciju za medije na temu Postaje li BBŽ Zavod za zapošljavanje SDP-a.

HSLS – ovci u svom priopćenju za medije kažu da shvaćaju da su SDP i župan Damir Bajs posljednjim istupima željeli skrenuti pozornost sa vlastitih problema no činjenica je da se predsjednica Gradskog odbora SDP-a nedavno zaposlila u Županiji kao pročelnica.

U priopćenju se dalje navodi: “Pored toga,  zadnjih dana gradskim kuloarima kruži priča o potencijalnom zaposlenju predsjednika županijskog ogranka SDP-a u jednoj županijskoj instituciji. Ne želimo ulaziti u sposobnosti ili nesposobnosti navedenih čelnika SDP-a, ali je u najmanju ruku čudno da od četrdesetak tisuća ljudi u Bjelovaru  baš čelnici SDP-a dobivaju poslove.

Također, posljednih dana župan Damir Bajs i SDP trude se svim silama prikriti afere vezane za direktora Bjelovarskog sajma te sakriti činjenicu da na Sajmu nema nikakve kontrole, nema nadzornog odbora, ne podnose se izvješća, gube se sudski sporovi te direktor sajma izbjegava GV i polaže račune samo županu Bajsu. Postavlja se pitanje kome je ovo u interesu i zašto župan Damir Bajs ne poduzima ništa, već bezuvjetno štiti direktora Sajma Davorina Posavca.

Također, sve su glasnije priče da tvrtka gospodina Jaića nije plaćala račune bjelovarskom sajmu, a ima li u tome istine svakako treba provjeriti.

 Upravo zbog svega navedenog smatramo da je vrijeme da Županija slijedi primjer Bjelovara te da uvede program transparentnosti po uzoru na Grad Bjelovar. Jučer smo dobili prvu općinu koja je uvela transparentnost, Bjelovar je prvi grad, a sad bi red bio da BBŽ bude prva Županija koja će uvesti transparetno trošenje javnog novca.”

Predsjednik GO HSLS-a Bjelovar, Mario Holiček

Potpredsjednik GO HSLS-a Bjelovar, Goran Romek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.