Dubravko Pirak puškom iz II svjetskog rata pomeo konkurenciju – na uspjehu mu čestitao gradonačelnik

Ukupna sredstva, predviđena u Proračunu Grada Čazme za 2020. godinu, namijenjena za javne potrebe u sportu iznose 720.000,00 kuna. I ove godine kao i godinama do sada Grad Čazma povećao je ovu stavku za 50.000,00 kuna za svoje sportaše. Recimo i kako Grad Čazma ima u proračunu osigurano 90.000,00 kuna za posebne uspjehe sportaša s područja grada.

Da su opravdana izdvajanja za sportaše dokazuju i njihovi vrhunski rezultati koje postižu. Ako nekoga treba istaknuti jer se uvijek vraćaju s medaljama s natjecanja to su članovi Streljačkog društva “Čazmatrans” Čazma, a tako je bilo i na zadnjem natjecanju na kojem su nastupili.

Naime, Dubravko Pirak ostvario je još jedan veliki uspjeh u tom sportu. Pirak je na 4. VORTEX CUPU koji je bio međunarodno natjecanje osvojio prvo mjesto u kategoriji F-target 22LR 100 m. Isto tako Pirak je osvojio i sjajno drugo mjesto u kategoriji Jurišna puška 300 m.

Dubravka Piraka danas je u svom uredu primio gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak i čestitao mu na još jednom velikom uspjehu.

Ovom prilikom gradonačelnik Pirak je i Streljačkom društvu „Čazmatrans“ Čazma uručio deset tisuća kuna što će članovi društva potrošiti za nabavku novog oružja.

– Tradicija čazmanskog streljaštva traje dugi niz godina, a i sada je pred nama je niz medalja i odličja i svega onog što ste osvojili na natjecanjima. Stoga, svima vama čestitam na uspjehu, cijeli klub je za to zaslužan. Treninzi koje obavljate su očito jako dobri jer daju rezultate, naročito prvaku Dubravku Piraku, kojem još jednom čestitam – kazao je Pirak.

I ovo natjecanje dokaz je da je za uspjeh najpotrebnija upornost. Naime, ove vrhunske rezultate Pirak je osvojio s posuđenom puškom koja datira iz vremena II svjetskog rata dok je njegova konkurencija pucala novim puškama vrijednosti i 5.800,00 eura. Kada se tu pridoda i oprema za svakog strijelca i municija dolazimo do vrtoglavih iznosa koje neka sportska društva izdvajaju za svoje strijelce.

Konkurencija je bila jaka jer su se natjecali najbolji vojni snajperisti iz Hrvatske i zemalja iz našeg okruženja rekao je Dubravko Pirak i dodao:

– Disciplina 100 metara FT MK puška je disciplina koja je jako zahtjevna za gađanje jer uvijek puše neki vjetar i dolazi do zanašanja streljiva. Naravno, strijelac koji zna čitati vjetar postiže vrhunske rezultate. Taj dan je puhao jako vjetar i iskoristio sam da s lošijim oružjem i slabijom municijom osvojim prvo mjesto. Drugi dan se pucalo iz serijske puške 300 metara bez optike tu sam osvojio drugo mjesto što je isto solidan rezultat. Zanimljivo je da sam u listopadu s istom puškom osvojio prvo mjesto upravo na ovoj streljani – kazao je Dubravko Pirak.

Zadovoljan postignutim rezultatima na ovom međunarodnom natjecanju je i predsjednik Streljačkog društva „Čazmatrans“ Čazma Franjo Milčić.

– Radilo se o međunarodnom natjecanju na kojem je bilo četrdesetak najboljih strijelaca iz našeg okruženja i mislim da, ne samo sad, nego smo i prije postizali dobre rezultate. Da imamo bolju opremu vjerujem da bi postigli još bolje rezultate. Mi smo za ovaj rezultat našeg Dubravka Piraka morali posuditi pušku, a kada strijelac nema svoju pušku to vam je odmah rezultat manji za par posto sigurno, jer da ima svoju pušku na koju je naučen i s kojom trenira bili bi bolji rezultati. Kada dođemo na natjecanja naša konkurencija je opremljena opremom, da ne kažem milijunske vrijednosti, dok smo mi jedna mala sredina koja se drži, bori i ne damo se – kazao je Milčić.

Milčić se zahvalio gradonačelniku i Gradu koji ih prate i na sredstvima s kojima planiraju nabaviti novo oružje vrijednosti 20.000,00 kuna. Dubravko Pirak i sutra je trebao biti na natjecanju ali zato što nema oružje mora ostati kod kuće.

Uz Dubravka Piraka na 4.VORTEX CUPU su sudjelovali i Tomislav Johović, Miro Lažeta i Marko Kovačević koji su se plasirali među prvih deset u svojim kategorijama. Ekipno, Streljačko društvo „Čazmatrans“ Čazma u kategoriji jurišna puška na 300 m osvojilo je treće mjesto, a u kategoriji mali kalibar 100 m, šesto mjesto.

Ono što muči čazmanske strijelce, osim što zbog manjka financija posuđuju oružje, je i što za svoju streljanu koja se nalazi u sportskoj dvorani u Čazmi i koju su sami napravili i uređivali moraju plaćati Bjelovarsko bilogorskoj županiji najam od 1.500,00 kuna mjesečno, tako da veliki dio sredstava koje dobiju od Sportske zajednice grada Čazme odlazi za taj najam. Upravo i zbog ovih izdvajanja nedostaje novca da se radi s mladim strijelcima koji bi jednog dana trebali naslijediti naše vrhunske čazmanske strijelce.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.