COMBIS – Nova IT tvrtka u bjelovarskom Tehnološkom parku

Combis, jedna od vodećih regionalnih high-tech tvrtki, otvara ured u Tehnološkom parku Bjelovar. Fokus Combisa je na tehnologijama za digitalnu transformaciju kompanija, kao što su Cloud i Big Data platforme, Internet stvari te moderna komunikacijska i sigurnosna rješenja

Kako Grad Bjelovar želi pružiti IT industriji više nego drugi gradovi, preko mjere tax-free sve IT tvrtke koje odluče raditi u Bjelovaru oslobađa  plaćanja svih režijskih i drugih troškova. Želja je proširiti ovu granu gospodarstva u Bjelovaru kaže gradonačelnik Hrebak.

– Ovo je jedna renomirana tvrtka i zajednički interes je Combisa i Bjelovara jer će s lakoćom pronaći kadrove na našem Veleučilištu, s druge strane mi na našem Veleučilištu ne pripremamo ljude da odu u Irsku ili neke druge zemlje već da studiraju u svojem gradu i da se na kraju i zaposle – rekao je Hrebak.

Combis kao jedan od vodećih sistem integratora u regiji svoju strategiju razvoja temelji na ulaganju u mlade ljude rekao je direktor Combisa Damir Horvat:

– Mnogi su me pitali zašto dolazimo u Bjelovar. Apsolutno je prepoznato koliko Bjelovar i gradska uprava čine da ovaj grad naprave modernim i razvojnim i koliko su okrenuti gospodarstvu. S druge strane Veleučilište za koje smatramo da odlično radi, da proizvodi sjajne kadrove, a kad i gradska uprava daje ovakav vjetar u leđa i ovakve stimulativne akcije onda ne možete to ne iskoristiti i doći ovdje – kazao je Horvat.

Inače, trenutno se u  Tehnološkom parku Bjelovar nalazi 13 tvrtki, a 12 potencijalnih poduzetnika je na listi čekanja naglašava direktorica Tehnološkoga parka Ivana Jurković Piščević:

– Postoji neka fama da Grad Bjelovar potiče IT iz razloga da IT bude sam sebi svrha. IT će biti poveznica razvoja svih ostalih. Tako je i nama kroz digitalno inovacijski centar hub.in Bjelovar i Tehnološki park, koji ima jedini u Hrvatskoj certifikat za izgradnju i uspostavljanje tvornica budućnosti, namjera da se upravo proizvodno-prerađivačka industrija digne zahvaljujući IT-u – rekla je Jurković Piščević.