Rovišće: Novi vatrogasni centar za 130 godina DVD-a Rovišće

Projekt izgradnje Vatrogasnog centra Rovišće vrijedan gotovo 7 milijuna kuna koji je u suradnji s Općinom prijavilo DVD Rovišće na tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ potpisivanjem ugovora između predsjednika DVD-a Rovišće Ivice Tanjića i izvođača radova kreće u realizaciju.

Projektom je predviđeno da će se „Vatrogasni centar Rovišće“ graditi na Laništu.

– Mi kroz mjeru 7.4.1. želimo izgraditi jedan objekt koji će služiti prije svega vatrogascima, DVD-u Rovišće, Vatrogasnoj zajednici općine ali u konačnici i svim mještanima općine u narednom razdoblju gdje ćemo imati sve uvjete kako bi vatrogasci nesmetano i kvalitetno dobro radili svoj posao i kako bi čuvali materijalna dobra ali i ljudske živote – rekao je načelnik Slavko Prišćan.

U pripremi projekta sudjelovala je i Razvojna agencija bjelovarsko-bilogorske županije koja dobro surađuje s Općinom Rovišće, a prilikom potpisivanja ugovora predsjednik DVD-a Rovišće Ivica Tanjić posebno je istaknuo ulogu Općine Rovišće bez koje ne bi ni došlo do izgradnje Vatrogasnog centra:

– Nama vatrogascima ovo puno znači. Mi se selimo u novi prostor i mislim da će nam biti zavidni mnogi. Nagodinu slavimo 130 godina DVD-a i mislim da nam je to najveći poklon za našu godišnjicu i nadam se da ćemo krajem iduće godine otvoriti taj objekt i proslaviti na taj način godišnjicu – kazao je Tanjić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.