„Izaberi blagdane sa obitelji, a ne alkohol i brzinu!“

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska kontinuirano osmišljava sadržaje i modalitete preventivnog rada, kao i inicira aktivnosti i mjere koje za cilj imaju poboljšanje ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa.
Potaknuti prometnom nesrećom koja se desila u prosincu 2018. godine u Bjelovaru, u kojoj su u vrijeme blagdana smrtno stradale dvije mlade osobe dok je treća zadobila teške tjelesne ozlijede a njezin uzrok bili su nepropisna i neprilagođena brzina te vožnja pod utjecajem alkohola, ostvarena je suradnja s Hrvatskim šumama kojom prilikom je Policijskoj upravi odobreno korištenje šest reklamnih površina uz državne ceste i to na lokacijama u Bjelovaru na Križevačkoj cesti, na Sjevernoj obilaznici Bjelovara, Velikom Korenovu, Končanici, Dapčevačkim Brđanima i u Ulici Petra Svačića u Garešnici radi postavljanja preventivnih plakata „Izaberi blagdane sa obitelji, a ne alkohol i brzinu!“.

Glede provođenja ovih preventivnih aktivnosti u vidu ustupanja na korištenje plakatnih površina te izradi ovih plakata s preventivnim sadržajima vezanim uz tzv.“četiri ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel), želimo prvenstveno zahvaliti na suradnji Hrvatskim šumama te Gradovima Bjelovar, Daruvar, Garešnica i Grubišno Polje poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Na području PU bjelovarsko-bilogorske tijekom prvih jedanaest mjeseci 2019. godine dogodilo se ukupno 604 prometnih nesreća, što je smanjenje za 14,45 % u odnosu na isto razdoblje prethodne godine (706 PN). Evidentirano je 6 prometnih nesreća sa poginulim osobama, u kojima je 6 osoba smrtno stradalo, zatim 233 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 53 osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a 245 osoba je lako tjelesno ozlijeđeno te 365 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.