Usvojen proračun Grada Čazme za 2020. godinu u iznosu od 76.944.253,00 milijuna kuna

Danas je održana 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Čazme. Nakon vijećničkih pitanja u sklopu Aktualnog sata, donesena je odluka vezana uz rebalans ovogodišnjeg proračuna. Ovo je druga izmjena proračuna u godini, točnije nivelacija s procjenom pojedinih stavki do kraja proračunske godine.

-Prvotni plan se smanjuje za 19.967.521, 00 kunu i novi plan za 2019. iznosi 60.948.459,00 kuna. Najveći dio tog smanjenja odnosi se na pozicije projektaČazma Natura. Radi se o projektu koji je opsežan, zahtjevan kroz provođenje javne nabave, vrlo zahtjevan s obzirom na to da imamo dosta posrednih tijela koja nas kontroliraju. Treba pronaći adekvatne izvoditelje tako da realizacija ove godine neće biti veća od 4,5 milijuna kuna pa smo za ostali iznos smanjili tu poziciju i prebacujemo je u sljedeću godinu. Na ostalim stavkama smanjenja su išla vezana uz nivelaciju izvršenja, ali isto tako na nekim stavkama smo imali i povećanja sukladno određenim izvršenjima – rekla je pročelnica upravnog odjela za proračun, komunalno gospodarstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša i ekologiju Andrea Prugovečki Klepac.

Većinom glasova, 11 za i 2 protiv usvojen je i Proračun Grada Čazme za 2020. godinu u iznosu od 76.944.253,00 milijuna kuna. Pročelnica Prugovečki Klepac predstavljajući proračun je kazala kako su u ProračunU za 2020. godinu osigurana sredstva za programe i projekte koji su započeli ove godine i nastavljaju se iduće godine

– Radi se o implementaciji svih onih programa, svih želja građana. prije same izrade proračuna svi su bili pozvani da daju svoje prijedloge, a isto tako pri izradi rashoda vodili smo računa i o prihodovnoj strani. Nastavljamo veliki projekt Čazma Natura ali i uređenja dječjih igrališta, vježbališta za odrasle do financiranja kupnje novih prostora, uređenja naših domova, uređenja prostora oko domova, sve je obuhvaćeno u ovom proračunu – kazala je Prugovečki Klepac.

Na predstavljeni proračun stigao je samo jedan oporbeni amandman i to da se povećaju sredstva za Sportsku zajednicu Grada Čazme za 50 tisuća kuna i da se za taj iznos umanje sredstva Izvršnog predstavničkog tijela. Amandman su predložili vijećnici koalicije HSS Braće Radić, SDP-a i HSU-a i ovaj amandman je usvojen.