U posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji borave gospodarski savjetnici akreditirani pri stranim diplomatskim misijama i predstavnici stranih trgovinskih ureda

U posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji danas borave gospodarski savjetnici akreditirani pri stranim diplomatskim misijama i predstavnici stranih trgovinskih ureda. Naime, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u sklopu sustava gospodarske diplomacije organizira promotivne posjete hrvatskim županijama, a prilikom boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gospodarski savjetnici i predstavnici stranih trgovinskih ureda održali su sastanak s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom.

-Ovaj posjet iskoristili smo da ih upoznamo s Bjelovarsko bilogorskom županijom. Ja bih rekao da je to posjet koji mi možemo iskoristiti tako da ih upoznamo sa situacijom u županiji. Dakle, gdje oni dolaze, a dolaze u županiju koja ima najveći gospodarski rast u RH, drugi smo po porastu BDP-a četiri godine za redom, po porastu zapošljavanja odnosno smanjenju nezaposlenosti i posebice ono što njih interesira, a to je zapravo investicijama kako domaćim tako posebice i stranim. Milijardu kuna će biti teške investicije samo u 2019. godini. Ono što je ključno da smo tu, da kažemo da smo za poduzetnike, naime te investicije su vezane uz županijske službe, samog župana ali i naravno šire, gradove i općine. I ono što je ključno, svaki poduzetnik je dobio potporu koju je trebao. Mi smo vodeći i primjerice u investicijama u zelenu energiju i kada govorimo o tome uspjeli smo napraviti jedan iskorak u tom pogledu – rekao je župan Bajs.

Nakon radnog sastanka organiziran je posjet tvrtkama Dukat mliječna industrija d.d., Prima Commerce d.o.o u Bjelovaru te Intra Lighting d.o.o. u Čazmi, a svoj posjet Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gospodarski savjetnici akreditirani pri stranim diplomatskim misijama i predstavnici stranih trgovinskih ureda završit će obilaskom Božićne priče obitelji Salaj u Grabovnici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.