Farkaševac: Potpisan ugovor za izgradnju dječjeg vrtića

Potpisivanjem ugovora za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića u Farkaševcu između načelnika Općine Farkaševac Dražena Draganića i Joze Topalovića vlasnika tvrtke Polding d.o.o. iz Vrbovca s realizacijom može početi jedna od najvećih investicija u povijesti Općine Farkaševac.

– Nakon dosta sumnji potpisujemo ugovor za izgradnju dječjeg vrtića vrijednosti nešto više od 6,2 milijuna kuna – rekao je načelnik Draganić i dodao kako se radi o zgradi koja će moći primiti 42 djece u 3 grupe.

– Samim time morat ćemo osnovati ustanovu koja će voditi brigu o djeci u predškolskom odgoju i zaposliti četvero ljudi – dodao je Draganić.

Podsjetio je kako u općini vode računa o svim generacijama, pa tako se pomaže predškolcima u maloj školi,  osnovnoškolcima pri nabavi potrepština za školu, srednjoškolcima u sufinanciranju prijevoza i učeničkih domova, a i studentima s tisuću kuna po akademskoj godini.

Kako se nalazimo u blagdanskom vremenu, za očekivati je da će radovi na zgradi dječjeg vrtića početi u siječnju, a završetak radova je predviđen u roku od 8 mjeseci od preuzimanja radova.

Inače, Općina Farkaševac ove godine iz EU fondova povukla je sredstava u iznosu od gotovo 9 milijuna kuna. 2,5 milijuna kuna za reciklažno dvorište koje je izgrađeno i 6,2 milijuna kuna za dječji vrtić koji će biti gotov 2020. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.