Lovačko društvo „Sokol“ iz Draganca organiziralo druženje lovaca

Tradicionalni lov na divlje svinje u prošlu nedjelju 1.prosinca organizirali su lovci Lovačkog društva „Sokol“ iz Draganca. 

– To je naizmjence druženje lovaca našega društva i Lovačke udruge „Golub“ iz Dubrave iz susjedne Zagrebačke županije. Jednome lovu smo domaćini mi, a jednome oni. Osim Dubravaca tu su još lovkinje i lovci iz mnogih drugih prijateljski nam društava iz Zagorja, Dalmacije i drugih županija a posebno smo ugostili lovce iz Cugovca koji trenutno nemaju svoje lovište, pa smo im pružili užitak boraviti ove nedjelje u lovu kod nas, kazao je predsjednik „Sokola“ Zlatko Salaj i pohvalio se još jednim radnim uspjehom.

-U našemu lovištu u šumi Pijesak, u suradnji sa Šumarijom, sagradili smo lijepu nadstrešnicu namijenjenu ne samo nama lovcima, već svima, šumarima, planinarima, gljivarima i ostalim ljubiteljima prirode, koji se ovdje mogu zaustaviti i odmoriti u lijepom šumskom ambijentu. Danas je ovo bilo i službeno otvorenje ovoga objekta, uz kojega ćemo dograditi još jednu zatvorenu prostoriju, optimistično je najavio Salaj.

Šaljivog i zabavnog lovačkog druženja ni ovaj put nije nedostajalo. Upriličeno je lovačko krštenje jednog lovca iz Dubrave, nakon što je sukladno lovačkom tradicijskom običaju prvi put u lovu ustrijelio jelena. Po lijepom vremenu uz glazbeni sastav Štefanjska zvona, lovački gulaš i odojka s ražnja, pečenog u novoj pečenjarnici, druženje lovkinja i lovca potrajala je do kasnih poslijepodnevnih sati.

Dodajmo i kako je skup lovaca bio prava prilika za javno nagrađivanje lovaca. Zasluga za uspjehe postignute na unapređenju lovstva, naziv je Odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza koja su dobila trojica lovaca Lovačkog društva „Sokol“. Predsjednik društva Zlatko Salaj odlikovanja je uručio Matiji Čaušu, Denisu Kunješiću i Damiru Cetinu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.