Zgrada OŠ Čazma kreće u energetsku obnovu – potpisan ugovor s izvođačem radova

Današnjim potpisivanjem ugovora s izvođačem radova između ravnateljice Osnovne škole Čazma Lidije Osman s predstavnikom tvrkte Kapitel d.o.o. iz Ivanić Grada počinje energetska obnova zgrade škole.

Projekt je to vrijedan 9,8 milijuna kuna, od kojih su 7,3 milijuna kuna EU sredstva dok će Županija u dodatno uređenje uložiti svojih 2,5 milijuna kuna.

Na potpisivanju ugovora bio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je podsjetio da su ulaganja u obnove škola na čazmanskom području u visini od 20 milijuna kuna.

– U tijeku su radovi na Podučnoj školi U Gornjem Dragancu, a pred raspisom natječaja za izvođača radova su i zgrade podučnih škola u Dapcima i Mikloušu. Županiji je ulaganje u obrazovanje visoko na ljestvici pririteta, što dokazuje drugo mjesto u RH po ukupnosti ulaganja u obrazovanje – rekao je župan Bajs.

Ravnateljica Lidija Osman je kazala kao će radovi na čazmanskoj školi obuhvatiti zamjenu stolarije, obnovu krovišta, postavljanje nove termo fasade, obnovu stropova i podova, ugradnju nove LED rasvjete i niz drugih radova.  42 učenika i 80-tak zaposlenika dobit će uvjete školovanja i rada primjerene 21.stoljeću.