Policajci PU bjelovarsko-bilogorske u vikend akciji sankcionirali 140 vozača u prometnim prekršajima

Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske nastavili su proteklog vikenda s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela.

U akciju tijekom proteklog vikenda je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policija ove PU je proteklog vikenda od 29. studenog do 01. prosinca 2019. godine utvrdila 140 prekršaja od čega izdvajamo:

  • 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,55 g/kg izmjerena kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Čazme,
  • 79 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina iznosila je 110 km/h u naselju, na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 70 km/h,
  • 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
  • 25 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena, a koja je zbog težina ozljeda naknadno preminula. Ovo je sedma poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.