Zagreb i Čazma postaju prijateljski gradovi – na 29. sjednici skupštine Grada Zagreba točka o potpisivanju Povelje o prijateljstvu

9. prosinca održat će se 29. Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Uz rebalans proračuna za 2019. i prijedlog proračuna za 2020. godinu na dnevnom redu nalazi se i točka  Prijedlog zaključka o sklapanju Povelje o suradnji i prijateljstvu između Grada Zagreba i Grada Čazme.

Naime, Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak obratio se pismom gradonačelniku Grada Zagreba, Milanu Bandiću u srpnju 2019. s inicijativom o potpisivanju Povelje o prijateljstvu između gradova Zagreba i Čazme. Službenom dopisu prethodili su susreti dvaju gradonačelnika, dugogodišnja suradnja na projektu supermaratona Zagreb-Čazma ”Od Kaptola Do Kaptola”, te posjet gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u povodu održavanja Svečane sjednice Gradskog vijeća u sklopu obilježavanja Dana grada Čazme 19. srpnja ove godine.

Neraskidive veze dvaju gradova kroz povijest su se nadograđivale, a u suvremeno doba upotpunile su se i drugim aktivnostima, kao što je to npr. maratonska utrka „Od Kaptola do Kaptola“ koja se trči od 1976. i ukazuje na povijesnu vezu dvaju gradova. Uzimajući u obzir zajednički interes Grada Zagreba i Grada Čazme da uspostave i promiču međusobnu suradnju u okviru svojeg samoupravnog djelokruga, gradonačelnici Grada Zagreba i Grada Čazme predložili su sklapanje Povelje o suradnji i prijateljstvu između dva grada, u želji da osiguraju bolje korištenje potencijala oba grada, zajednički učvršćuju prijateljske odnose i promiču daljnju suradnju, osobito u području gospodarstva, kulture i obrazovanja, kao i u drugim područjima od obostranog interesa.

Na skupštini Grada Zagreba je još da ovaj prijedlog dva gradonačelnika prihvati čime bi Čazma postala još jedan prijateljski grad glavnog grada Hrvatske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.