Bjelovarsko bilogorska županija nastavila s potporama udrugama s područja Grada Čazme

Zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić potpisao je danas Ugovore o financijskoj potpori Bjelovarsko-bilogorske županije vezanoj uz županijski Javni poziv za financiranje udruga od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u 2019. godini s Udrugom vinogradara i vinara Čazma i Hrvatskom udrugom uzgajivača Gidran pasmine konja.

– Udruga  vinogradara i vinara Čazme prijavila je projekt organizacije  9.izložbe vina Čazmanski vinokap i dobila 8 tisuća kuna dok je Hrvatska udruga uzgajivača konja gidran pasmine koje ima sjedište ovdje u Čazmi prijavila projekt nabave i uređenja prostora na bjelovarskom sajmu koja će udruga koristiti za potrebe konjičkog saveza i to će bit njihov stalni prostor. Moramo se podsjetiti da na županijski javni poziv za financiranje programa projekata udruga Bjelovarsko bilogorske županije u 2019. godini se javilo 86 udruga, a za njihove projekte i programe Bjelovarsko bilogorska županija ukupno će izdvojiti preko milijun kuna, najviše u svojoj povijesti. Kao što znate, mi svake godine povećavamo taj iznos koji dajemo udrugama. Tako da ćemo iduće godine ponovno povećati taj iznos – rekao je dožupan Alić.

  Udruga vinogradara i vinara Čazma prijavila je projekt „Organizacija 9. Izložbe vina Čazmanski vinokap” i dobila 8 tisuća kuna na čemu je zahvalio zamjenik predsjednika udruge Mladen Furmek.

– Zahvaljujemo se Županiji na sredstvima koja su udruzi za tu aktivnost odobrena i ove godine. Inače, projekt je dosta zahtjevan i traži dosta sredstava i aktivnosti članova udruge, veĆinom su to aktivnosti kroz volonterski rad. Ja se nadam da će se ta suradnja nastaviti kroz naredne godine i naredne aktivnosti ove udruge – rekao je Furmek.

U ime Hrvatske udruga uzgajivača Gidran pasmine konja ugovor je potpisao predsjednik udruge Branko Kovačić.

– Zahvaljujem Županiji, zahvaljujem županu, zamjeniku župana gospodinu Aliću na dodijeljenim sredstvima po ovom javnom pozivu. Hrvatska udruga uzgajivača gidran pasmine konja sa sjedištem ovdje u Čazmi je nacionalna udruga ali s najvećim brojem članova s područja naše županije. Preko 70% članova udruge upravo ima sjedište u našoj županiji i iskoristit ćemo ova sredstva za uređenje prostora kojeg smo dobili putem ugovora o poslovnoj suradnji s Bjelovarskim sajmom na upravljanje u trajanju od 10 godina – kazao je Kovačić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.