Bjelovarsko-bilogorska županija bjelovarske udruge iz kulture podupire sa 276 tisuća kuna

Bjelovarsko-bilogorska županija ove godine osigurala je u svojoj povijesti do sada najveću financijsku potporu za rad udruga u kulturi, točnije 1,7 kuna milijuna kuna što je stopostotno povećanje za razliku od godine ranije. Tako je ove godinu financijsku potporu dobilo 76 korisnika koji su se javili na županijski Javni poziv za financiranje programa za kulturu i udruge u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije.

Sukladno s tim bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je prve ugovore o financiranju s predstavnicima 17 udruga s područja grada Bjelovara vrijedne 276.000,00 kuna.

Na taj način Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže svojim udrugama da provode svoje vrijedne programe i obogaćuju kulturni život grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz njihove programe i projekte veže se velik broj osoba koje aktivno sudjeluju u radu svojih udruga s jedne strane, a s druge strane pruža se mogućnost našim građanima da imaju niz kulturnih manifestacija čime obogaćuju kulturnu scenu našega kraja.  

Prvi set ugovora po Javnom pozivu za kulturu bjelovarsko-bilogorski župan potpisao je s udrugama s područja grada Bjelovara.

„Zahvalio bih svima vama koji radite u udrugama, koji ih vodite, jer dajete svoje vrijeme, trud, a često i novac za opće dobro. Na nama je kao Županiji i meni kao županu da podupirem takve aktivnosti. U ovoj godini odlučili smo Javni poziv koji je u prvotnom prijedlogu bio 840 tisuća kuna pretvoriti u ugovore vrijedne 1.7 milijuna kuna. To znači da smo udvostručili iznose potpora udrugama s našeg područja. Ovaj iznos koji ćemo potpisati prelazi ukupnost potpora Općina i Gradova naše županije. Drago mi je što ove godine s najvećim iznosom u povijesti županije podupiremo udruge s ovog područja. Mislim da ste vi to zaslužili“, rekao je župan Damir Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.