Blagadan sv. Katarine proslavili članovi Udruge umirovljenika Ivanska

Danas se u katoličkom kalendaru slavi blagdan Sv. Katarine ili Svete Kate u spomen na nebesku zaštitnicu Sv. Katarinu Aleksandrijsku. Za Svetu Katarinu se kaže da je simbol hrabrosti i odlučnosti.

Sv. Katu danas slave kao zaštitnicu djevojaka, djevica, dojilja, filozofa, znanstvenika, učitelja i učenika, teologa, zanatlija i svih zanimanja koji se bave kotačima.

Sv. Katu jučer su proslavili i članice i članovi Udruge umirovljenika Općine Ivanska. Ova udruga broji 250 članova i može se pohvaliti da je iznimno aktivna, pa su tako organizirali niz putovanja za svoje članove u Sarajevo, na Brijune, u toplice, koncerte u Vatroslav Lisinski.
Ovo zanimljivo druženje koje je postalo tradicija inicirala je bivša predsjednica Udruge, pokojna Ljubica Kranjec. Osim domaćih članova koji su se odazvali u velikom broju u gostima su bili i umirovljenici iz Štefanja i Hercegovca.

– Mi tradicionalno proslavljamo našu Svetu Katu uz to slavimo i zlatne pirove naših članova udruge. Svim našima članicama Katama, Katicama i Katarinama podijelili smo ruže. Na žalost nisu sve večeras bile s nama ali ćemo im poslati ruže u znak zahvalnosti što su naši članovi. Čestitali smo i našim parovima pedeset godina braka i uručili im prigodne poklone- kazala je Milka Fištrović predsjednica udruge.
Ove godine četiri bračna para proslavila su pedeset godina braka. To su Nikola i Katica Jambrušić iz Križica, Marija i Slavko Modruša iz Ivanske, Antun i Marija Fabičević iz Ivanske i Ankica i Nikola Takač iz Ivanske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.