Dubrava: 51 student s područja općine dobio stipendiju

Općina Dubrava i ove akademske godine daje subvencije svojim studentima. 51 student dobit će stipendiju u visini od 700,00 kuna po semestru, a u petak je u novoizgrađenom Kulturnom centru u Dubravi načelnik Tomislav Okroša potpisao sa studentima ugovore o stipendiranju.

– Veseli me što su ovog semestra dva studenta više dobila stipendiju što je dobra naznaka da se mladi iz Dubrave žele školovati, da shvaćaju da je znanje moć i da je uz diplomu u životu neke stvari lakše ostvariti – rekao je načelnik Okroša.

Sredstva koja Općina ove godine izdvaja za svoje studente i srednjoškolce je ove godine gotovo 160.000,00 kuna. Uskoro će i sa dvadesetak  srednjoškolaca biti potpisani ugovori za stipendije čime će preko 70 mladih Dubravaca dobiti pomoć za svoje školovanje.

– Drago mi je da Općina i načelnik prepoznaju važnost studenata u općini i ovo će nam svima uvelike pomoći – kazala je Ivana Fijačko, studentica ranog i predškolskog odgoja na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, jedna od 51 studenta koji su potpisali ugovore.

– Meni osobno puno znači ova stipendija jer mi samo na troškove studentskog doma odlazi 500 – 600 kuna mjesečno, a tu su još i troškovi prehrane i pokaza za putovanje – dodala je Ivana.

Načelnik Okroša je, s obzirom da je potpisivanje održano u Kulturnom centru, iskoristio priliku da upozna studente kako je Kulturni centar dobio uporabnu dozvolu, te da će svečano biti otvoren s početkom Adventa u Dubravi.