Sv. Ivan Žabno: Dogovorena izgradnja cestovne, vodovodne i fekalne infrastrukture na DC28 od Škrinjara do Markovca Križevačkog

Izgradnja cestovne, vodovodne i fekalne infrastrukture na području Općine Sveti Ivan Žabno na državnoj cesti D28 od Škrinjara do Markovca Križevačkog bila je tema današnjeg sastanka između načelnika općine Sveti Ivan Žabno Nenada Bošnjaka i njegovih suradnika sa generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem, saborskim zastupnikom Brankom Hrgom, županom Koprivničko-Križevačke županije Darkom Korenom i predstavnicima Hrvatskih cesta, Vodnih usluga iz Križevaca i predstavnika projektantske kuće.

Projekt izgradnje cestovne, vodovodne i fekalne infrastrukture na području Općine Sveti Ivan Žabno vrijedan je gotovo 28 milijuna kuna i to je jedan od važnijih projekata za Općinu rekao je načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak koji nije krio zadovoljstvo rezultatima sastanka.

– Dogovorili smo daljnji tijek izgradnje i dobili smo potporu što se tiče financiranja od strane Hrvatskih voda – kazao je Bošnjak.

Suradnja Općine Sveti Ivan Žabno s Hrvatskim vodama je izuzetno dobra što potvrđuju i realizirani projekti u visini od nekoliko milijuna kuna, a ovo je još jedan koji se radi u suradnji s Hrvatskim cestama, pa će se uz obnovu prometnice izgraditi i vodovodna fekalna infrastruktura rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

– Napravili smo dogovor da se dva puta ne kupa, cijena će samim time biti manja. Bit će jedan izvođač radova i nema zapreka da naši koordinacijski timovi sve dobro ne isplaniraju. Znamo da Sveti Ivan Žabno nema dobro riješeno pitanje kanalizacije i pročišćavanja otpadnih voda i ovo je prilika svima nama da objedinimo radove i u konačnici svi damo doprinos u ovoj investiciji ukupno vrijednoj 100 mlijuna kuna – kaže Đuroković.

Koprivničko-Križevački župan Darko Koren dodao je kako se na sastanku razgovaralo i o tri aglomeracije koje će se raditi na području županije vrijedne gotovu milijardu kuna:

– To je jedan veliki benefit i za gospodarstvo i za građevinski sektor i ugostiteljski, ali prije svega za stvaranje preduvjeta za razvoj gospodarstva jer razvoj komunalne infrastrukture i ulaganja u nju je preduvjet za razvoj gospodarstva – zaključio je Koren.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.