Dječje gradsko vijeće Grada Bjelovara

Grad Bjelovar je jedan od gradova koji ima Dječje gradsko vijeće. Vijeće broji osamnaest članova, a čine ga učenice i učenici od 4. do 7. razreda osnovnih škola s područja Grada Bjelovara.

Djeca na ovaj način imaju prilike iz dječje perspektive ukazati na sve ono što žele da se popravi u gradu, od dječjih igrališta, do omogućavanja raznih vrsta aktivnosti ili pomoći djeci u ostvarenju njihovih ideja. Dječje Gradsko vijeće ukazuje na težnju da se poštuju prava djece u Bjelovaru koji nosi i titulu Grada prijatelja djece.

Nakon izbora za novi saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara održana je konstituirajuća sjednica na kojoj je izabran novi mali gradonačelnik kojem mandat traje dvije godine. Za novog malog gradonačelnika je izabran Ivan Rukavina. Ivan je odličan učenik 6. B razreda III OŠ Bjelovar, a razlog svoje kandidature Ivan  je objasnio  ovako:

„Želim sudjelovati na sjednicama na kojima se odlučuje i govori o nama, djeci. Želim javno govoriti o željama i potrebama mojih kolegica i kolega vršnjaka. Učinit ću sve što je u mojoj moći da se fizičko i psihičko nasilje djece svede na minimum. Smatram da bih bio dobar gradonačelnik jer znam komunicirati i slušati ljude.“

Male gradske  vijećnike u ime gradonačelnika grada Bjelovara pozdravila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec te im dala punu podršku u njihovom radu te planovima i programima s naglaskom da se djeca i mladi što više uključe u život i rad Grada Bjelovara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.