Grad Čazma obnavlja zgradu Područne škole Grabovnica

Nakon što je gotovo u potpunosti završena obnova i opremanje društvenog doma u Grabovnici, počela je i energetska obnova zgrade Područne škole Grabovnica. Ukupna vrijednost projekta je 1.034.878,00 kuna, od toga bespovratna sredstva od 638.680,55 kuna  osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj /Kohezijskog fonda/ Europskih strukturnih i investicijskih fondova, u financijskom razdoblju 2014. – 2020. dok će se preostali dio pokriti iz Proračuna Grada Čazme.

Ovo je nastavak energetskih obnova zgrada na području Grada Čazme za što je do sada uloženo oko 3,5 milijuna kuna. Od čega je iz nacionalnih i EU fondova sufinancirano oko 2,2 milijuna kuna dok je ostatak od 1,3 osigurano iz gradskog proračuna.

 – Ovaj projekt nam je iznimno važan jer ova osnovna škola ima perspektivu, ima učenike ima i prostor koji je adekvatan. Završili smo i projekt koji se nalazi do same škole, to je društveni dom koji je isto energetski obnovljen i dobio je novo ruho i veseli nas da će on biti u funkciji vezano uz školu, za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture i da će ovaj dom dobiti na neki način novi život – rekao je gradonačelnik Pirak.

Pirak je dodao kako je cilj ovog projekta ušteda toplinske energije za 50 %, a prema izračunima uštedjet će se 76 %, samim time troškovi održavanja će biti manji. Obnova zgrade obuhvaća toplinsku izolaciju, novi sustav grijanja, novu učinkovitu rasvjetu, pristup i sanitarni čvor omogućen osobama s invaliditetom.

– Očekujem da će radovi biti završeni na vrijeme. 19. kolovoza smo potpisali ugovore s izvođačem tvtkom DOVINO. Radovi su u punom zamahu, a trenutno se radi na vanjskoj ovojnici – dodao je Pirak.

Radovi na energetskoj obnovi  zgrade Područne škole Grabovnica trebali bi završiti do kraja ove godine kada bi se i učenici koji trenutno pohađaju matičnu školu u Čazmi trebali  vratiti u svoje školske klupe u Grabovnici.

Na ovoj energetskoj obnovi Gradu Čazmi i gradonačelniku Dinku Piraku zahvalila se ravnateljica OŠ Čazma Lidija Osman i dodala  kako će se  ovom obnovom  učenicima i nastavnicima u OŠ Grabovnica  poboljšati uvjeti rada.

– Trenutno su u školi 32 učenika i tri zaposlenika. Još jednom zahvala za sva uložena sredstva i  štš će se omogućiti učenicima da se nastava odvija u boljim uvjetima primjerenima 21. stoljeću – kazala je ravnateljica Lidija Osman.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.