Čazma dobila prvu igraonicu i rođendaonicu – CVRČAK otvorio svoja vrata

Danas je u Čazmi svoja vrata otvorila prva specijalizirana igraonica i rođendaonica pod nazivom CVRČAK.

Putem mjera samozapošljavanja od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te dodjelom potpore male vrijednosti za samozapošljavanje iz projekta „Korak bliže zaposlenju“ koji provodi Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko–bilogorske županije te uz potporu Grada Čazme koji je za prvu godinu poslovanja osigurao korištenje prostora bez naknade i bez režijskih troškovašto je u skladu s ciljevima “Lokalnog programa za mlade Grada Čazme 2018. – 2022.”., igraonicu je otvorila Čazmanka Dora Popilovski:

– Kako na tržištu nije bilo posla u mojoj struci, a ekonomist sam po zanimanju, a nisam se baš pronašla u tom zanimanju, već više u radu s djecom, a kako ovakvih sadržaja fali u Čazmi, odlučila sam krenuti u ovaj posao. Dobre su reakcije i kako je krenulo mislim da će biti sve dobro – rekla je Dora Popilovski.

Igraonica će nuditi didaktičke igre za djecu, kreativne radionice, djeca neće biti prepuštena sama sebi nego cijelo vrijeme imaju zanimacije i aktivnosti koje će se provoditi svaki dan, dok će rođendaonice biti većinom vikendom.

Igraonica se nalazi u prostorijama DVD-a Čazma za što su i čazmanski DVD-ovci dali nesebičnu podršku, a današnje otvorenje popratio je i gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak koji je pozdravio ovaj poslovni pothvat mlade Čazmanke:

– Ova inicijativa mladih poduzetnika daje nam krila. U novim lijepim prostorijama koje smo obnovili u našem DVD-u našli su svoj smještaj. Ja se nadam da će taj prostor koristiti u suglasju s našim puhačkim orkestrom. Uređujemo iz dana u dan nove prostore tako da za svakog mora biti mjesta. U svakom slučaju podrška mladima da se odlučuju za ovakve sadržaje. Da je on potreban znamo od naših mladih, oni jedva čekaju da se nađu u ovoj igraonici – rekao je gradonačelnik Pirak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.