Dubrava: Potpisan ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta

Današnjim potpisivanjem ugovora između načelnika Općine Dubrava Tomislava Okroše i Marija Peteka ispred izvođača radova, Zajednice ponuditelja Elektro centar Petek i Mipek iz Ivanić Grada, započeo je projekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Dubravi te je tim povodom održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt.

Ugovore u ime općine potpisao je načelnik Tomislav Okroša koji je tom prilikom kazao kako je projekt vrijedan 2,68 milijuna kuna te kako se može pohvalitit kako je to još jedan projekt koji se dobrim dijelom financira iz EU fondova.

– Ovom prilikom pohvaljujem cjelokupnu općinsku upravu na čelu s pročelnikom gospodinom Požgajem i našim inženjerima gospodinom Badrovom i gospodinom Dragijom. Što se tiče gospodarenja otpadom na području općine bitno je napomenuti da se držimo svih pravnih i zakonskih okvira vezano uz gospodarenje otpadom. Nabavili smo mobilno reciklažno dvorište koje je pušteno u promet. Isto tako odobrena nam je iz fonda za zaštitu i energetsku učinkovitost  nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada – rekao je načelnik Okroša.

Gradnju reciklažnog dvorišta  sufinancira  u iznosu od 1.401.107,02 kuna Ministarstvo  zaštite okoliša i energetske učinkovitosti dok će ostatak pokriti Općina iz svog proračuna, no očekuju se i sredstva Fonda za sufinanciranje EUprojekata, pa bi Općina imala još  manje troškove. Radovi bi trebali trajati oko četiri mjeseca nakon uvođenja u posao.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.