U Bojani održana 5.Likovna kolonija HVIDRE Bjelovarsko-bilogorske županije

U Galeriji “Matešin” u Bojani održana je  5.Likovna kolonija HVIDR-e Bjelovarsko-bilogorske županije. U radu kolonije je sudjelovalo dvadesetak slikara, hrvatskih branitelja, članova LUB-a Bjelovar i akademskih slikara.

– Kolonija je krenula prije nekoliko godina budući da ima nekoliko umjetnika među našom populacijom branitelja invalida, koji se bave time. Oni su nakon rata, da si olakšaju neke svoje tegobe i bolesti počeli slikati. To im je neka utjeha. Ova kolonija ima i svoj humanitarni značaj jer prodajom tih slika pomažemo braniteljima koji su u problemima- rekao je predsjednik HVIDR-e Čazma Darko Kajfeš.

Osnovni cilj projekta je psihosocijalna i zdravstvena rehabilitacija članova-korisnika projekta, promicanje rekreativno-stvaralačkih aktivnosti, promicanje druženja, poboljšanje kvalitete življenja  i uključivanje u aktivan društveni život.

– Slike će nakon kolonije ostati ovdje u Galeriji Matešin dok ne dozriju kako mi to kažemo, zatim ih uramljujemo i pokušavamo ih prodati. Sredstva koja prikupimo time idu za pomoć hrvatskim braniteljima, ratnim vojnim invalidima koji su bolesni i treba im pomoć – kazao je Željko Dragašević predsjednik županijske HVIDRE.

Podršku ovoj koloniji u ime Ministarstva Hrvatskih branitelja dao je Dinko Tandara, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja.

– Ministarstvo hrvatskih branitelja pomaže ovakve događaje i drago nam je da ima branitelja koji se i na ovaj način druže i sudjeluju u ovoj likovnoj koloniji. Ovdje dolaze branitelji koji slikaju i koji se druže i kojima je ovo jedan hobi koji je interesantan, koji je smirujuć i koji im pomaže u njihovom psihosocijalnom osnaživanju – rekao je Tandara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.