Mještani Gornje Petričke ispekli vola i proslavili novi asfalt

Veliki broj mještana okupio se uveličati sami čin rezanja vrpce i puštanja u promet ceste Babinac- Gornja Petrička koju su otvorili bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin.  Nakon otvorenja prometnice uslijedila je velika fešta u Društvenom domu u Gornjoj Petričkoj, a za tu prigodu ispečen je i vol za mještane i goste.

– Ovu cestu smo čekali jako dugo. Prije nekih 16 godina asfalt je prošao kroz selo, a ostao je neasfaltiran spoj do sela Babinac u dužini od jednog kilometra. Ova cesta nam je vrlo važna jer naši mladi mještani njome idu na posao i to je strašno kako bi dolazili prljavi auti u grad i uvijek se znalo da auto dolazi iz Petričke  – rekao je Josip Brajković mještanin ovog naselja.


Inače u ovom naselju Općine Ivanska živi stotinjak mještana i do sada su dobili kako kažu puno obećanja da će se ova dionica prometnice asfaltirati. Zime i ljeta su prolazila, godišnja doba se izmjenjivala  načelnici dolazili i odlazili,  a od asfalta ništa nije bilo. Nakon asfalta nadaju se da će općinske i županijske vlasti imati sluha za još neke njihove potrebe.

– Trebalo bi još puno toga, od sređivanja našeg  Društvenog doma,  asfaltiranja staze do crkve, imamo i naše mjesno groblje koje je udaljeno od sela od nekih 800 – 1 000  metara, još da nam se to asfaltira onda bi to bilo jedno selo potpuno dobro za život – dodaje Brajković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.