Župan Bajs obišao cestu u Donjoj Petričkoj – Strabag vraća na popravni, popravlja se zadnjih 600 metara prometnice

Nakon što je 2016. godine obnovljeno nešto više od 2 km prometnice u Donjoj Petričkoj u kolovozu su nastavljeni radovi na obnovi te je obnovljeno dodatnih  2 570 metara. Vrijednost radova iznosi 2.415.290,55 kuna, a u stopostotnom iznosu financira ih Županijska uprava za ceste (ŽUC) Bjelovarsko-bilogorske županije.

Danas je prometnicu obišao župan Bjelovarsko bilogorske županije Damir Bajs. Naime, iako je obnova završila i strojevi su otišli, nakon nadzora ŽUC nije bio zadovoljan kvalitetom napravljenih radova na zadnjih 600 metara prometnice.

– Danas smo obišli i prometnicu u Donjoj Petričkoj koju radimo kontinuirano. Radi se o potezu koji je iznimno dugačak s obzirom na troškove i jako skup, radi se gotovo o milijun eura koje ćemo uložiti na tom dijelu, a sada smo na dvije trećine. Međutim, moram priznati da temeljem nadzora nad ovim zadnjim dijelom koji košta oko 2,5 milijuna kuna naš nadzorni inženjer, naš ŽUC nije bio zadovoljan  kvalitetom izrade i mi smo ovog trenutka dogovorili da se strojevi vrate na cestu i da se riješi pitanje tih 600 metara koji nije u kvaliteti koju očekujemo i da se ugovor u cijelosti ispoštuje jer jednom kada radimo onda se to mora napraviti na način da to traje godinama, i ne može se desiti  kao  što se ovdje vidi da je  neki problem na asfaltu ni nakon dva tjedna korištenja. Stoga, u ovom slučaju Strabag će  popraviti sve što je dogovoreno. Očekujemo da ta cesta do kraja mjeseca bude u cijelosti puštena u promet i nadam se da će služiti stanovnicima ovoga kraja. Prema tome, ne samo da radimo ceste nego brinemo i da ceste budu kvalitetne – rekao je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.