Potpisan ugovor za energetsku obnovu Doma kulture u Bjelovaru

U sljedećoj godini, jedan od većih projekata Grada Bjelovara zasigurno će biti energetska obnova Doma kulture – poznate zgrade u kojoj se odvija velik broj gradskih priredbi i manifestacija tijekom cijele godine. Danas je potpisan ugovor za energetsku obnovu i radovi bi uskoro trebali i početi. U ime Grada Bjelovar ugovor je potpisao gradonačelnik Dario Hrebak, dok je u ime izvođača ugovor potpisao Goran Nimš iz tvrtke Crotal d.o.o.

Projekt je vrijedan 11.729.202,04 kn, a veliki dio troškova obnove biti će financiran iz EU fondova. Na natječaj je stigla jedna ponuda i to zajednice domaćih ponuditelja, tako da će na obnovi raditi domaće tvrtke i dio novca će ostati u samom gradu Bjelovaru  što dodatno veseli, rekao je gradonačelnik Hrebak prilikom potpisivanja ugovora i dodao:

– Projekt je financiran iz Regionalnog fonda za Europski razvoj, za tu namjenu je dobiveno nešto više od 2.150.000,00kn. Mi smo s druge strane ovu obnovu Doma kulture prijavili i na natječaj Ministarstva kulture gdje očekujemo oko milijun kuna za nabavu same opreme, dakle to je još jedan poseban natječaj na koji smo se prijavili i nadam se da ćemo i taj dio osigurati. Odobren nam je i dodatni dio u sufinanciranju iz Fonda za sufinanciranje EU projekata gdje ćemo dobiti nešto više od 2,5 milijuna kuna – rekao je Hrebak.

Cilj ovog projekta je smanjenje potrošnje energije, pa će se raditi toplinska izolacija, zamjena stolarije i zamjena rasvjete čime se očekuje ušteda toplinske energije od čak 68 posto. Objekt bi iz D razreda trebao prijeći u B  energetski razred.

Također, uz energetsku obnovu, u sljedećoj godini očekuje se i obnova unutrašnjosti Doma kulture koja će stajati oko 2 milijuna kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.