Baby boom u Općini Rovišće – “To je ono što nas veseli” – kaže načelnik Slavko Prišćan

Danas je  načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan  primio roditelje koji su predali zahtjev za jednokratnu pomoć za novorođenčad. 30-ak roditelja primilo je simbolične poklone u obliku potrepština za bebe, a isplaćene su im i jednokratne pomoći u visini 1.500,00 kn. Općina Rovišće je ove godine uvela ovaj oblik pomoći za novorođenčad, a  do sada je predano 50 zahtjeva za jednokratnu pomoć za novorođenčad.

– Ove godine već imamo 50 rješenja za jednokratne pomoći. Prošle godine je bilo 48, pa možemo reći da u Rovišću postoji trend rasta novorođene djece i to je ono što nas veseli. Zato i gradimo novi vrtić, danas-sutra će ovdje biti gotov i Centar kulture gdje ćemo isto moći poraditi na tome da se djeca mogu kulturno uzdizati i baviti drugim stvarima jer ćemo imati dovoljno prostora i dovoljno ljudi u općini da provedemo sve što želimo – rekao je načelnik Prišćan.

Ovo su prva inicijalna sredstva za pomoć najmlađima, no briga za najmlađe i pomoć roditeljima tu ne prestaje dodao je Prišćan i dodao što još Općina radi kako bi zadržala mlade na svom području:

– Financiramo vrtić, a prije toga ga treba izgraditi, pa smo do sada uložili preko 3,5 milijuna kuna u dogradnju vrtića. Nakon što djeca izađu iz vrtića opet vodimo brigu o djeci kroz sufinanciranje raznih programa u suradnji sa školom i uređenja školskih igrališta. Nakon toga vodimo brigu o športskim i drugim udrugama kako bi djeca imala uvjete za bavljenje sportom i kulturom. Kad završe osnovnu školu sufinanciramo prijevoz srednjoškolaca, a kad odu na fakultet imamo program za sufinanciranje studenata. Tako da je zaokružen tijek odrastanja, tu smo i vodimo brigu – zaključio je načelnik Prišćan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.