Županija dodijelila 6 tisuća kuna Udruzi antifašista i antifašističkih boraca Grada Čazme

Zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić danas je u Čazmi potpisao dva ugovora kojima Županija podupire rad udruga na čazmanskom području. Prvo je potpisao 40 tisuća vrijedan ugovor s Maticom umirovljenika Grada Čazme, a drugi ugovor je potpisao s Udrugom antifašista i antifašističkih boraca Grada Čazme kojoj je dodijeljen iznos od 6 tisuća kuna.

Sredstva su Udruzi dodijeljena za program „Okupljanje antifašističkih boraca i antifašista na području Grada Čazme, općine Štefanje i općine Ivanska“.

Na županijski poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u 2019. godini javilo se ukupno 86 udruga, a za njihove projekte i programe Županija će ukupno izdvojiti preko milijun kuna, najviše u svojoj povijesti podsjetio je dožupan Neven Alić i najavio potpisivanje još ugovora s udrugama sa čazmanskog područja.

Ugovor ispred Udruge Antifašističkih boraca i antifašista potpisao je zamjenik predsjednika Udruge Rudolf Duž koji je kazao kako su sredstva namijenjena u prvom redu za putovanja na komemoracije u Jasenovac, slet u Kumrovec i obilježavanje oslobođenja Čazme od fašista.

– Ja bih se zahvalio županu Damiru Bajsu i Županiji, njegovim suradnicima i bivšim i sadašnjim što ste svi skupa našli ljudske zrelosti da podržavate one programe koji vrijede za napredak civilnog društva u Republici Hrvatskoj – rekao je Duž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.