Bjelovarsko -bilogorska županija podupire rad čazmanske Matice umirovljenika sa 40 tisuća kuna

Zamjenik bjelovarsko bilogorskog župana Neven Alić danas je u Čazmi potpisao Ugovor o financijskoj potpori Matici umirovljenika Čazma s predsjednicom Matice Ivankom Bukovac.

Čazmanska Matica umirovljenika javila se na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga umirovljenika iz sredstava proračuna Bjelovarsko bilogorske županije za 2019. godinu s programom „Organiziranje i poboljšanje uvjeta života umirovljenika s područja Grada Čazme“. Županija je Udruzi koja broji gotovo 600 članova namijenila sredsvta u iznosu od 40 tisuća kuna. Zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić je prilikom potpisivanja ugovora kazao kako je Županija ove godine preko milijun kuna za umirovljenike te da je danas osobito ponosan i sretan što je u Čazmi i potpisuje Ugovor s čazmanskom Maticom.

– Bjelovarsko-bilogorska županija ove godine je odobrila 25 projekata maticama i udrugama umirovljenika, a bjelovarsko-bilogorska županija je po izdvajanjima za umirovljenike vodeća županija u Hrvatskoj – dodao je Alić.

Predsjednica Matice umirovljenika Čazma Ivanka Bukovac pri potpisivanju ugovora pojasnila je za što će sredstva biti utrošena i zahvalila je na potpori:

– Sredstva ćemo uložiti u radionice, treba različitih materijala s kojima ćemo se služiti, zatim za sportska događanja i druženja s ostalim umirovljeničkim udrugama kao i za opremu za rad Matice. Htjela bih posebno zahvaliti našem županu Damiru Bajsu na sluhu koji ima za nas umirovljenika – kazala je Ivanka Bukovac predsjednica Matice umirovljenika Čazma.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.