Grad Bjelovar kreće u izgradnju nogometnog stadiona

Prema odluci Gradskog vijeća, Grad Bjelovar kreće u izgradnju nogometnog stadiona. Visina investicije je 21 milijun kuna. Prvobitno je bilo planirano da se Grad za ovu investiciju zaduži, no došlo je do promjene i stadion će se graditi vlastitim sredstvima kroz tri proračunske godine. Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak:

Zašto smo  promijenili odluku? Zato što se stvorila percepcija da će se stadion graditi iz kredita jer Grad nema novca za gradnju stadiona pa će sada iz kredita i Grad će se zaduživati zbog stadiona. Nećemo zaduživati grad zbog stadiona. Postoji prostor za daljnji ritam ovih EU projekata, postoji prostor da se u sljedeće tri proračunske godine stadion izgradi bez i jedne kune kredita i postoji prostor da se kreditno zadužimo da napravimo zatvorene bazene u Velikom Korenovu – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Iako u Gradu Bjelovaru povlače znatna sredstva iz EU fondova za svoje projekte i cilj im je s jednom gradskom kunom napraviti što više, ovaj projekt neće ići po tom modelu jer se izgradnja novog gradskog stadiona ne može financirati sredstvima iz EU fondova:

Ni jedan stadion u Hrvatskoj se nije napravio iz EU fondova. Može se napraviti neki sportsko rekreacijski centar u manjim mjestima i to iz fonda za ruralni razvoj. To bi mogli napraviti na stadionu u Gudovcu ili Korenovu ali ne možemo na stadionu u centru Grada Bjelovara. Dakle, što se tiče EU fondova to je jedna zabluda koja se vrti u javnosti – dodao je Hrebak.

Izgradnja stadiona ide kroz nekoliko faza. Prva faza koja bi ovih dana trebala i krenuti je izgradnja terena s umjetnom travom i to na mjestu sadašnjeg pomoćnog terena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.